Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 12-09-2007

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN- Op dinsdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 21.40 uur werd de 50-jarige man uit Nieuwegein gecontroleerd op de Batauweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 775 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Politie zoekt getuigen geweldsincident

VIANEN De politie onderzoekt een geweldsincident dat plaatsvond in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september tussen omstreeks 02.00 uur en 02.30 uur.

Een 17-jarige inwoner van Vianen stond met twee meisjes op het grasveldje gelegen achter de woningen van Ursulinenhof te praten. De meisjes zouden horen bij een groep jongeren die daar vaker zou staan en regelmatig een kampvuurtje zou stoken. Volgens de verklaring van de 17-jarige jongen was hij plotseling door een knaap met een vuistslag tegen de grond geslagen. Hierna werd hij door een andere knaap vastgepakt en werd zijn keel dichtgeknepen. Terwijl hij op de grond werd vastgehouden zouden diverse jongeren uit die groep hem geslagen en geschopt hebben. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij een gebroken rib, een hersenschudding en diverse kneuzingen had opgelopen. De identiteit van de knaap die de vuistslag heeft gegeven, is bij de politie bekend. Voor het krijgen van een duidelijk beeld van wat er precies is voorgevallen en wie daarbij nog meer betrokken is, wil de politie graag met getuige(n) spreken.

Zij kunnen contact opnemen met het bureau Vianen op telefoonnummer 0900-8844. Als u weet wie er bij het geweldsincident is betrokken, maar u wilt niet dat uw naam bekend wordt, geef dan uw informatie door via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.