Politie Groningen

Woensdag 12 september 2007

Provincie Groningen, 19-09-2007

Groningen: gewonden bij ongeluk

Een 66-jarige fietser uit Groningen en een 19-jarige motorrijder uit Aduard raakten dinsdagmiddag gewond toen ze op de kruising Barnsteenlaan met de Diamantlaan met elkaar in botsing kwamen. De fietser stak de Diamantlaan over en werd daarbij geschept door de motorrijder. De Groninger werd met onder meer hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen, de motorrijder liep een hersenschudding en een gebroken arm op. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Groningen: fietser aangevallen

Een 18-jarige Stadjer werd dinsdagmiddag iets na vier uur op de Sluiskade zonder enige aanleiding mishandeld. De jongeman fietste over de kade toen er vanuit de bosjes door een leeftijdgenoot iets naar hem werd geroepen. Het slachtoffer stopte in eerste instantie, maar reed verder toen hij zag dat het een onbekende was. Hij werd echter gelijk door deze persoon in het gezicht geslagen en, nadat hij was gevallen, ook getrapt. Het slachtoffer kon er daarna vandoor gaan. Volgens het slachtoffer stond aan de andere kant van de weg een nagenoeg evenoude jongen als de dader die het tafereel vermoedelijk met een GSM-camera vastlegde. Regiopolitie Groningen vraagt getuigen van de mishandeling zich te melden via het landelijk telefoonnummer politie, 0900-8844 (lokaal tarief). De dader heeft een normaal postuur, kort overeind staand haar en droeg een lichtblauw vest. De jongen met de GSM heeft een fors postuur met een buikje en gemillimeterd haar. Ook hij droeg een vest.

Groningen: onder invloed

Een 28-jarige automobilist uit Franeker raakte dinsdagnacht in Groningen vooralsnog zijn rijbewijs kwijt. De man werd op het Damsterdiep bij een verkeerscontrole betrapt op het rijden onder invloed. De Fries, een zogeheten beginnend bestuurder, had een promillage van bijna 0,9. De drempel voor een invordering van een rijbewijs voor een beginnend bestuurder ligt op 0,8 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt zodra het promillage boven de 0,2 promille ligt.

Groningen: bromfietsen te snel

Bij een verkeerscontrole op de Korreweg werden dinsdagmiddag in totaal 47 brom- en snorfietsen onder de loep genomen. Vijftien bestuurders kregen een proces-verbaal omdat hun tweewielers sneller konden dan het toegestane maximum. Vijf bekeuringen waren er omdat de bestuurders geen kentekenbewijs konden laten zien en vier voor het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat. Twee brommers werden in beslag genomen, een omdat deze vermoedelijk was gestolen en een vanwege technische gebreken.

Huizinge: rijbewijs kwijt

Een 25-jarige automobilist uit Groningen is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De man reed woensdagochtend vroeg met een snelheid van 155 kilometer per uur over de Eemshavenweg ter hoogte van Huizinge. Op dat traject is een maximum van honderd kilometer toegestaan. De snelheid werd vastgesteld door een politieauto die achter de man reed.

Onstwedde: automobilist ernstig gewond

Een 21-jarige automobilist uit Mussel liep dinsdagmiddag ernstig letsel op bij een verkeersongeluk op de 2e Barlagerweg bij Onstwedde. Vlak voor een flauwe bocht raakte de auto van de man in de berm waar de wagen tegen twee bomen botste. De bestuurder werd door de klap uit de auto geslingerd. Hij is met onder meer hersenletsel met de traumahelikopter naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Veendam: inbreker op heterdaad betrapt

Een inbreker kon dinsdagnacht op heterdaad worden aangehouden bij het winkelcentrum van Veendam. Een agent zag tegen kwart voor drie dat een man in de Kerkstraat een ruit ingooide van een winkel en naar binnen kroop. Toen extra politie arriveerde, sprong de inbreker aan de achterkant van het pand dwars door een ruit naar buiten en rende weg. Hij kon na een achtervolging op de Van Beresteijnstraat worden aangehouden. Tussentijds verloor de man een groot deel van de buit, voornamelijk kristal. Bij de arrestatie probeerde de inbreker, een 38-jarige inwoner van Winschoten, een agent met een hamer tegen het hoofd te slaan. Dat mislukte en hij kon worden gevloerd en geboeid. De Winschoter is ingesloten. De politie is nog op zoek naar een mogelijke tweede verdachte.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1830, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1150, aantal overtredingen: 53 , hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Oldekerk, Munnikeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1298, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.