Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bewoners Crooswijk schilderen voor kinderhuis Nicaragua

In een leegstaand pand aan de Paradijslaan is vorige week door de Nicaraguaanse kunstschilder Henry Jatefh en bewoners uit Crooswijk op panelen een muurschildering gemaakt.

Het kunstwerk krijgt binnenkort een plaatsje op een van de gevels aan de Rusthofstraat. Michel de Visser, portefeuillehouder van kunst en cultuur in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, onthulde het kunstwerk.

Het initiatief voor dit kunstproject is van de Crooswijkse Stien Weijgertse, voorzitter van de Stichting Casa de Menores. Deze stichting heeft al enkele tientallen jaren een kinderhuis en werkgelegenheidsprojecten in de Nicaraguaanse stad Corinto. De deelgemeente, het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) en de Ontwikkelcombinatie Nieuw Crooswijk (OCNC) sponsorden het kunstproject met 1500 euro. Voor dit bedrag kunnen 15 kinderen in het kinderhuis onderwijs volgen.

Het kinderhuis in Corinto beschikt volgens Stien Weijgertse over een timmerwerkplaats en er worden kooklessen gegeven aan de lokale bevolking. Groenten halen de mensen uit de eigen schooltuin, die door de kinderen wordt onderhouden. Daarnaast is er een kappersopleiding. Chauffeurs komen zich s avonds bij ons opfrissen en kunnen dan meteen naar de kapper, aldus Stien. In het kinderhuis volgen elke dag 175 kinderen onderwijs.

Meer informatie over het project vindt u op: www.casademenores.com