Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Onthulling 'Steen der Welsprekendheid'

Sinds donderdag 6 september ligt er in het Kralingse bos een Steen der Welsprekendheid.

De steen is bedoeld als open podium waarop iedereen plaats kan nemen om iets te vertellen. Langslopend publiek kan op deze manier toegesproken worden.

De feestelijke opening begon met de Antilliaanse Brassband, die al trommelend vanuit de wijk richting de Boulevard trok. Lucas de Boer, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening en Inrichting, gaf na een korte aftrap het woord aan deelraadslid Cees van den Heuvel, om de onthulling te verrichten. De initiatiefnemer liet in zijn toespraak weten verheugd te zijn met de komst van de speakercorner en hoopt dat er veel gebruik van gemaakt zal worden.

De Kralingse dichter, Joop van den Bos was de eerste spreker op de Steen. Het publiek wist zijn diepgaande gedichten te waarderen; dat was te horen aan het applaus na afloop.

Spontaan sprong deelraadslid Jacques la Croix op de Steen om ook gebruik te maken van de gelegenheid. Met een krachtige en enthousiaste speech benadrukte La Croix het belang van het Kralingse Bos voor de deelgemeente, maar ook voor de stad. Tot groot genoegen van het aanwezige publiek.

Wilt u ook uw verhaal kwijt of bent u gewoon benieuwd? De Steen ligt in het Kralingse bos, aan het begin van de Boulevard, vlak bij de molens.