Gemeente Soest

Handhavingproject Klaarwater

Datum: 12/09/2007

Resultaten eerste controle handhavingproject Klaarwater

De politie heeft op maandag 10 september voor het eerst gecontroleerd in het kader van het handhavingproject in de wijk Klaarwater.

Tijdens deze controle in de vroege ochtend op de Klaarwaterweg zijn 45 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden er 20 te snel. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 55 km/h, terwijl 30 km/h is toegestaan. 17 voertuigen werden aan de kant gezet.

De bestuurders krijgen deze eerste controleweek nog geen boete. Politieagenten gaven hen een waarschuwing en lichtten het hoe en waarom van de snelheidscontroles toe. Vanaf volgende week kan iedere overtreder wél een boete verwachten. De politie zal ook dan steeds zoveel mogelijk overtreders uitleg geven.

Vanaf 10 september voert de politie intensieve verkeerscontroles uit op de ring Wiardi Beckmanstraat - Titus Brandsmastraat - Klaarwaterweg
- Johannes Poststraat.

De Verkeerspolitie handhaaft hier tot februari 2008 actief op de naleving van verkeersregels. Met deze actie willen gemeente en politie het weggedrag van verkeersdeelnemers verbeteren en de gevoelens van verkeersonveiligheid bij omwonenden verminderen.

Naast controles bestaat de actie uit tussentijdse metingen en een enquête onder bewoners. De actie is een samenwerking tussen de gemeente Soest, de Verkeerspolitie Utrecht en het openbaar ministerie.

Lees de gehele of een geselecteerde tekst voor.