Gemeente Soest

Wedstrijd afval scheiden

Datum: 12/09/2007

Soest doet het apart

Win uw afvalstoffenheffing terug ter waarde van 231

De gemeente Soest organiseert in samenwerking met het Reinigingsbedrijf Midden-Nederland, (RMN) in de week van 8 tot en met 12 oktober een wedstrijd afval scheiden.

Alle inwoners die beschikken over een minicontainer kunnen hier aan meedoen. De eerste prijs is teruggave van de afvalstoffenheffing, een bedrag van 231,- voor een gezin. Doel van deze wedstrijd is het scheiden van afval op een positieve manier onder de aandacht te brengen van de inwoners.

Eind september brief in de bus

In de laatste week van september krijgen alle inwoners van laagbouw woningen in Soest en Soesterberg een brief over deze wedstrijd. Bij de brief zit een label die in de week van 8 tot en met 12 oktober aan de restafvalcontainer kan worden bevestigd.

Geen Label?
Heeft u het label niet ontvangen? Download hem dan hier en knip hem uit. Graag met een plakbandje bevestigen aan uw container.

Hierop kunt u aangeven of u mee wilt doen met deze wedstrijd. RMN gaat willekeurig uit alle wijken in Soest en Soesterberg minicontainers voor restafval selecteren van inwoners die een label aan hun container hebben bevestigd. De inhoud van de containers wordt door een erkend sorteerbedrijf onderzocht.

Degene die het beste afval scheidt wint een prijs. In totaal zijn er 8 prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 231,-. Dit komt neer op teruggave van de afvalstoffenheffing. Andere prijzen zijn: een jaarabonnement reiniging containers, een design pedaalemmer en bonnen te besteden bij diverse adressen.
De prijzen worden door wethouder Krijger op 31 oktober op het afvalbrengstation uitgereikt.

Het scheiden van huisvuil in de gemeente Soest gaat goed, maar kan nog altijd beter. Van alle afvalstoffen wordt 52% gescheiden aangeboden. De doelstelling ligt echter op 56%. Soest voldoet derhalve nog niet aan deze doelstelling.

Wilt u meer weten over het kampioenschap afval scheiden?

Neem dan contact op met Henk Dillingh; (035) 6093 490 of via dillh@soest.nl

Heeft u een tip?

Laat het ons weten.

Doet u liever niet mee aan het Soester Kampioenschap afval Scheiden maar heeft u wel een tip voor verbetering van de afvalscheiding? Dan kunt u uw tip op de achterzijde van het toegezonden label schrijven en naar het antwoordnummer van de gemeente sturen. Onder de inzenders van de tips wordt een prijs verloot.

Afval scheiden. Hoe dan?

Meer informatie over de campagne Soest doet het apart vindt u hier.

Lees de gehele of een geselecteerde tekst voor.