Politie Hollands Midden

Datum: 12 september 2007

Hillegom Diefstal uit woning De politie doet onderzoek naar de diefstal uit een woning aan de Weeresteinstraat. Dinsdag 11 september kwam men tussen 14.30 en 16.30 uur de woning binnen via een vermoedelijk niet afgesloten achterdeur. Uit de woning is geld, zijn sieraden en is een kluis van ongeveer 60 kilogram gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Katwijk Geweldsincident Aan de Buitensluisstraat ontstond dinsdagavond 11 september rond 20.00 uur onenigheid tussen daar verblijvende Polen. Een in het nauw gedreven bewoner trommelde vervolgens een aantal vrienden van hem op. Met ongeveer 15 man kwamen ze naar het adres en belaagden de daar verblijvende mannen en vrouwen. Daarbij is een klap gevallen De man die was geslagen wilde geen aangifte doen. De eigenaar van een busje dat buiten stond deed dit wel omdat er een ruit van dat busje door de groep was ingeslagen. Ook was er tegen het busje geschopt. Toen de politie arriveerde waren de belagers vertrokken. Er zijn dan ook nog geen aanhoudingen verricht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sassenheim Graffitispuiter opgepakt Een 21 jarige man uit Voorhout is dinsdag 11 september rond 15.00 uur aan de Van Alkemadelaan opgepakt omdat hij daar op een muur van het zwembad De Wasbeek een tag had gespoten. Een agent die in zijn vrije tijd langs kwam zag dit en greep in. De man had een spuitbus met zwarte verf bij zich. Op de muur was de tag 'NL-Speedfreak' gespoten. De Voorhouter heeft een proces-verbaal gekregen en moest zijn spuitbus inleveren.

Leiden Aanhoudingen bij geweldsincident De politie heeft dinsdagavond 11 september aan de Anna van Burenhof een 34 jarige vrouw en een 50 jarige man uit Leiden aangehouden. De man zou daar door de vrouw zijn geslagen. Daarbij zou een ijzeren pijp zijn gebruikt. De man had een hoofdwond. Hij wilde echter geen aangifte doen. De verdachte had weer een 28 jarige man uit Leiden geslagen en bedreigd. Deze deed aangifte. De oorzaak van dit incident is vermoedelijk een uit de hand gelopen ruzie. De politie doet hier onderzoek naar. Beide verdachten zijn ingesloten. Voor de mannelijke verdachte gebeurde dit nadat hij in het ziekenhuis aan zijn hoofdwond was behandeld.

Leiden Verkeersconflict De politie doet onderzoek naar een verkeersconflict op de Horstenrode. Dit gebeurde dinsdag 11 september rond 17.10 uur en mondde uit in de mishandeling van een 48 jarige man uit Leiden en vernielingen aan zijn auto. De dader is een nog onbekende jongeman die voor de Leidenaar als slingerend over de Horstenrode fietste. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee waarop de jongeman zijn fiets tegen de auto gooide en een daar bij een woning gepakte metalen gieter met aarde tegen de man gooide. De man deed aangifte. De politie hield als snel op basis van het door de Leidenaar opgegeven signalement een mogelijke verdachte aan. Na een spiegelconfrontatie bleek hij niet de gezochte te zijn.

Voorschoten Inbraak in woningen De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Papelaan en een poging daartoe in een woning aan de Sixlaan. Beide inbraken zijn dinsdag 11 september overdag gebeurd. In de woning aan de Papelaan wist men vermoedelijk de achterdeur te ontsluiten door een in de schuur gevonden achterdeur sleutel. Uit de woning werd geld en een bankpas gestolen. Inmiddels is bekend dat er met de gestolen bankpas in Den Haag geld is opgenomen. Aan de Sixlaan bleef het bij een poging. Daar waren braaksporen bij de voor- en achterdeur.

Oude Wetering Politie zoekt getuigen van winkelinbraak De politie is op zoek naar getuigen van een winkelinbraak. De inbraak gebeurde vrijdag 7 september rond 03.15 uur bij een tabaksspeciaalzaak aan de Meerkreuk. Bij de inbraak werden sigaretten en werd shag gestolen. De daders kwamen binnen na het vernielen van een dubbelglas winkelruit. Het onderzoek door de politie heeft tot dusver opgeleverd dat er vermoedelijk sprake is van vier daders. Mogelijk dat dezen zich verplaatsen op scooters. Ook is niet uit te sluiten dat de daders zich al enige tijd voor de inbraak bij of in de omgeving van de winkel hebben opgehouden. De politie hoopt nu dat er getuigen zijn die mogelijk belangrijke informatie hebben die tot oplossing van dit misdrijf kan leiden. Mogelijk zijn deze getuigen te vinden onder hondenbezitters die die avond/nacht hun hond uitlieten op het tegenovergelegen grasveld of mensen die rond die tijd geld hebben gepind bij de dichtbij de winkel gelegen geldautomaat.

Waddinxveen Diefstal sigaretten uit supermarkt Een nog onbekende hoeveelheid sigaretten is woensdag 12 september gestolen uit een supermarkt aan de Passage. Rond 04.40 uur hoorde een buurtbewoner het geluid van brekend glas en belde de politie. Een ruit van de winkel was ingegooid. Binnen waren uit een rek de sigaretten gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. De politie onderzoekt de diefstal.

Gouda Aanrijding tussen autobus en fietsster Een 60 jarige buschauffeur uit Gouda verleende dinsdag 11 september rond 14.35 uur op de kruising Albert Plesmanplein met de Ridder van Catsweg geen voorrang aan een 65 jarige vrouw uit Gouda die daar op haar fiets reed. De vrouw raakte gewond en is met een hoofdwond en mogelijk een lichte hersenschudding overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Ouderkerk a/d IJssel Aangehouden man heeft gestolen boormachine bij zich De politie van de Krimpenerwaard heeft dinsdag 11 september een 29 jarige man uit Rotterdam gehoord als verdachte van diefstal van een boormachine. Deze was in de nacht van zondag 9 op maandag 10 september gestolen uit een in aanbouw zijnde woning aan de Oostkade. De verdachte heeft een bekennende verklaring afgelegd. Hij is na zijn verhoor overgedragen aan de politie Rotterdam-Rijnmond voor een aantal andere zaken. Dit korps had hem die middag in Krimpen aan den IJssel aangehouden. De verdachte had toen de koffer met daarin de boormachine bij zich. Zowel in de koffer als in de boormachine was de inscriptie aangebracht van een aannemersbedrijf uit Ouderkerk aan den IJssel. Daar bleek van de diefstal.

----------------------------------------- einde berichtgeving --------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --