Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Geld voor maximaal tien vitale ID-banen

Het dagelijks bestuur van Feijenoord stelt voor om geld uit te trekken voor verlenging van maximaal tien Instroom- en Doorstroombanen (ID).

(Tekst: Emile Hilgers / Publicatie onder verantwoordelijkheid van de griffie)

Vitale functies
Het college wil in de hele stad in totaal maximaal 240 ID-banen meefinancieren, mits het vitale functies zijn in het welzijnswerk, zoals Thuis op Straat en beheer van buurthuizen.

Doekje voor het bloeden
Het is een doekje voor het bloeden, stelde voorzitter Dagmar Oudshoorn 6 september in de commissie Algemene Zaken en de Rekening (AZR). We hadden 150 IDers, maar een aantal is al uitgestroomd.

Het gaat om functies
Oudshoorn benadrukte dat het gaat om functies, niet om mensen. Daardoor kan het zijn dat een ID-baan voor een functie waar iemand al weg is, toch wordt verlengd. In overleg met de betrokken instellingen wordt nu bekeken welke ID-banen voor anderhalf jaar kunnen worden verlengd.

Positief advies
Een vraag uit de commissie of er niet beter evenredig over de instellingen kan worden verdeeld, antwoordde de voorzitter dat dat niet kan omdat ID-banen bij het Buurt- en Speeltuinwerk en Sport & Recreatie buiten deze regeling vallen. De aanwezige leden van de commissie AZR adviseerden positief over het voorstel, dat donderdag 13 september wordt besproken in de deelraadsvergadering.