KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

12-9-2007

Tom Weller en Jeroen van Veen sharpie kampioen

Onder het toeziend oog van wsv Helius bij Hellevoetsluis werd van 7 t/m 9 september het NK sharpie gevaren.

Het deelnemersveld zag er veelbelovend uit met een kleine veertig deelnemers, waaronder enkele Engelse en Duitse sharpies. Daaronder waren Klaus Eisenblatter ( vijfvoudig Europees kampioen), de ex solo kampioenen Gerard Post en Jan Pieter Braam, Kraan, van den Hondel en Molenaar als ex valkenkampioenen en natuurlijk de favorieten Weller met van Veen die al veel titels wonnen.
Prettig voor de klasse is een jaarlijks toenemend deelnemersveld waaronder steeds meer jongeren.

Vrijdag was met matige wind het zeilen voor Weller en van Veen geen probleem en na twee wedstrijden pakten zij de koppositie. Zaterdag met minder wind was het Braam met zijn vrouw Ingrid die vaardig de Sharpie door de rakken stuurden, gevolgd door Molenaar en Weller. De
koppositie bleef voor Weller met tien punten na vijf wedstrijden, gevolgd door Molenaar/Dagelet met 11 punten en Versteeg/Mulder met 12 punten.

De laatste dag maakten Molenaar en Dagelet het in de ochtendwedstrijd nog spannend door op kop te gaan liggen met Weller/ van Veen op de twaalfde plaats. Echter een fenomenaal ruim rak gevolgd door een zelfde kruisrak hielpen van Weller en van Veen aan de overwinning, met daarachter Molenaar en van Raalte/ van Dorst. De laatste wedstrijd was met twee punten verschil tussen de nrs 1 & 2 van het klassement nog wel spannend op papier. Echter het surplus aan snelheid waarmee het duo Weller/ van Veen met hun Sharpie over de baan ging was kenmerkend en viel voor niemand bij te houden.
overwinning aan Richard Mulderij gevolgd door Versteeg om zelf derde te worden. Een riante voorsprong want Molenaar en Dagelet eindigden midden in het veld.

Al met al een mooie serie van zeven wedstrijden op het Haringvliet en goed geregeld door wsv Helius. Volgend jaar worden op hetzelfde water de Europese kampioenschappen gevaren.

Uitslag:


1 Tom Weller en Jeroen van Veen 14 punten

2 Patrick van Raalte en Jamie vanDorst 22 punten

3 Wouter Molenaar en Frans Dagelet 26 punten

Volledige uitslagen zijn te vinden op onderstaand internetadres

Internetadres: www.sharpie.nl
E-mailadres:oro@wxs.nl