Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 4 september 2007

Ondertekening gebiedscontract Groen-blauw Stimuleringskader

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het gebiedscontract voor het openstellen van de Stimuleringsregeling voor groen-blauwe diensten mee te ondertekenen. Hierdoor wordt het uitvoeren van natuur- en landschapsbeheer door agrariërs gestimuleerd, waardoor de landschapselementen beter in stand worden gehouden.

Woningbouwmonitor augustus 2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van de woningbouwmonitor d.d. augustus 2007. De woningbouwmonitor wordt middels een informatienotitie ter kennisname voorgelegd aan de Raadscommissie Ruimtelijke Zaken.

Zelfbewoningsverplichting

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen toestemming te verlenen voor het verhuren van een appartement aan de Biezenloop in Heesch. Op dit appartement geldt een zelfbewoningsverplichting.

Ontwerp-wegenlegger Bernheze

De ingediende zienswijzen over de ontwerp-wegenlegger Bernheze zijn door het college van burgemeester en wethouders voorzien van een reactie en advies. Deze zijn opgenomen in een Rapport van bevindingen. Het rapport is samen met de ingebrachte zienswijzen en de ontwerp-wegenlegger naar het college van gedeputeerde Staten gezonden. Geduputeerde Staten beslissen over de vaststelling van de wegenlegger.

Financiële bijdrage stichting HoKaZo

Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze besluit
1.000,- ter beschikking te stellen aan de stichting HoKaZo als bijdrage in de bestrijding van de besmettelijke kattenziekte, die onlangs is uitgebroken in het dierenasiel in Uden.

Weekendopvang autistische kinderen

Het college van burgemeester en wethouders stemt in principe in met het gebruik van de woning Kloosterhof 48 in Nistelrode voor de weekendopvang van autistische kinderen.