Waterschap Roer & Overmaas


website Waterschap Roer en Overmaas

Uitbreiding diensten website Waterschap Roer en Overmaas

Waterschap Roer en Overmaas heeft een volgende flinke stap gezet in zijn digitale dienstverlening via internet. Het is het voor burgers, bedrijven en andere overheden nu ook mogelijk om via het digitale loket van de website www.overmaas.nl de regelgeving van Waterschap Roer en Overmaas eenvoudig op te zoeken. Het waterschap verbetert de digitale dienstverlening steeds verder. Het waterschap voldoet straks ook aan de wettelijke verplichting van het programma `Andere overheid' om voor het einde van het jaar bepaalde regelgeving digitaal beschikbaar te stellen. In oktober start het waterschap met een forum op de site zodat bezoekers hun mening kunnen geven over tal van onderwerpen.

Met behulp van het waterschapsloket kunnen bezoekers op de site de meeste producten van het waterschap vinden met een omschrijving ervan. Ook zijn er al veel formulieren op de site geplaatst die kunnen worden gedownload voor bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen en voor meldingen/klachten. Ook aanvragen voor kanovaarten en excursies of wandelingen kunnen digitaal. In 2008 breidt het waterschap het interactieve verkeer met burgers uit door middel van digID.

Wateratlas
Nieuw op de site is ook de digitale wateratlas. Dit is een set van kaarten die per gemeente de relevante waterthema's weergeven. Deze atlas kan o.a. gebruikt worden bij het opstellen van een gemeentelijk Waterplan, het in beeld brengen van wateroverlast- en bodemerosieknelpunten en het formuleren van oplossingen. Eerder dit jaar al staan alle besluiten van het dagelijks bestuur op www.overmaas.nl. Openbare bekendmakingen die het waterschap elders publiceert, stonden er al langer op.