Gemeente Beuningen


Bericht van de cliëntenraad Wmo
Eind april 2007 is de cliëntenraad Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) van start gegaan. Deze cliëntenraad gaat de beleidsstukken van het college die met de Wmo te maken hebben beoordelen. Daarna brengt de cliëntenraad een advies uit.

Startnotitie
Tot nu toe is vooral de Startnotitie Wmo besproken. Deze notitie geeft aan op welke terreinen de gemeente beleid wil maken in het kader van de Wmo. De Startnotitie kan gezien worden als een spoorboekje waarlangs gewerkt gaat worden. Op basis van dit spoorboekje wordt een meerjarenbeleidsplan gemaakt voor de periode 2007-2010. Voor 2008 wordt een uitvoeringsprogramma ontwikkeld. De cliëntenraad zal in de vergadering van 29 oktober over deze beleidsstukken haar advies formuleren.

Vergadering cliëntenraad op 17 september
De eerstkomende vergadering van de cliëntenraad is op maandag 17 september om 19.00 uur in het gemeentehuis. De onderwerpen Huiselijk Geweld en Minimabeleid staan op de agenda. Natuurlijk wordt dit laatste onderwerp ook uitgebreid besproken in de cliëntenraad Wwb (Wet werk en bijstand).

De vergaderingen van de cliëntenraad Wmo zijn openbaar, tenzij er zaken van zeer persoonlijke aard aan de orde zijn. Inspreken is mogelijk. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de voorzitter van de Cliëntenraad Wmo, mw. Wil van Muijlwijk, via e-mail: cliëntenraadwmo@beuningen.nl. Ook uw vragen kunt u naar dit adres mailen.