Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan de Algera-corridor

De werkzaamheden aan de Algera-corridor zijn nu zover dat de afrit van en naar de Ketensedijk is afgesloten. Helaas geeft deze afsluiting aan beide zijden van de brug veel file-leed. In de ochtendspits staan er in Krimpen en in de avondspits in Capelle lange files.

Door mensen die dagelijks met deze files te maken hebben worden verschillende oplossingen bij de gemeente aangedragen om deze tijdelijke situatie te verbeteren. Een veel gehoorde suggestie is om in de ochtendspits de busbaan richting Capelle/Rotterdam voor al het verkeer open te stellen. Helaas is de verkeersregelinstallatie bij het Capelseplein hier niet op ingericht en kan hier op korte termijn ook niet op worden ingericht.

Er zullen dan vooral voor het afslaande verkeer richting Capelle en voor het overstekende fietsverkeer zeer onveilige situaties ontstaan. Wanneer het verkeer op de busbaan voor de verkeerslichten weer in moet voegen geeft dit ook geen soelaas, omdat dan als het ware het knelpunt alleen maar verplaatst wordt. Tevens ontstaat dan het gevaar dat het autoverkeer de bus volgt en bij het verkeerslichten alsnog een gevaarlijke situatie ontstaat.

Er is dus geen andere mogelijkheid dan het werk aan de Ketensedijk zo spoedig mogelijk af te maken.

Naast de wegbouwkundige werkzaamheden moeten er ook werkzaamheden worden uitgevoerd aan de openbare verlichting en de verkeersregelinstallatie. Al deze werkzaamheden zijn zo gepland dat op vrijdagavond 21 september de Ketensedijk weer voor het verkeer kan worden opengesteld.