Gemeente Lochem


Nieuwe ronde landschapsprojecten gemeente Lochem

De gemeente Lochem is klaar voor de volgende uitvoeringsronde van het landschapsbeleidsplan. Woont u in het buitengebied van Lochem en wilt u in het kader van landschapsontwikkeling bijvoorbeeld een poel of houtwal aanleggen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Lochem. U wordt dan geïnformeerd over de subsidiemogelijkheden. Vervolgens wordt in overleg met u een inrichtingsplan gemaakt.

Gemeentelijke subsidie
Sinds vorig jaar komen kleine projecten als solitaire bomen, bomenrij, meidoornhaag of bijvoorbeeld een aantal leilindes niet meer voor subsidie in aanmerking. Aangezien deze elementen heel waardevol kunnen zijn voor het cultuurhistorische boerenerf en voor de landschappelijke beleving, heeft de gemeente hiervoor een aparte regeling getroffen. Het plantmateriaal van deze elementen wordt voor 50% door de gemeente gesubsidieerd. De deelnemer betaalt de overige 50% en legt de elementen zelf aan.

Subsidie
Op grond van de subsidieregeling geldt voor nieuw aanleg en herstel van natuur- en landschapselementen een eigen bijdrage van 20% en voor achterstallig onderhoud van elementen een eigen bijdrage van 10%. Bij deze elementen wordt zowel het plantmateriaal als de arbeidskosten meegenomen. Voor alle projecten geldt een instandhoudingsverplichting van 15 jaar.

Meedoen aan de nieuwe ronde?
Als u mee wilt doen aan de nieuwe ronde landschapsprojecten, dan moet u zich vóór 1 oktober 2007 melden bij dhr. H. ten Pas of mw. A. Breukelaar van de gemeente Lochem, telefoonnummer: (0573) 28 92 22