Ingezonden persbericht


Unisys sluit samenwerkingsovereenkomst met eMAXX

Vergroting van aanbod voor lokale overheden

Schiphol-Rijk, 12 september 2007 - Unisys en eMAXX hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten om het aanbod voor Mid-Office projecten bij lokale overheden te vergroten. eMAXX, onderdeel van de Exxellence Group, biedt Mid-Office softwarecomponenten waarmee integratie van Front Office en Back Office systemen mogelijk is. Unisys maakte eerder gebruik van deze componenten in overheidsprojecten en onderkende de kwaliteit ervan. De samenwerking wordt bekrachtigd met het sluiten van een overeenkomst.

Unisys heeft als vooraanstaand dienstverlener voor lokale overheden een groot aantal implementaties verricht om processen te optimaliseren. In veel gevallen betreft dat aanbestedingen voor Mid-Office projecten met de nadruk op het verbinden van de elektronische voorkant, via internet, met de afhandeling van de achterliggende processen.

eMAXX Mid Office is een uitgebreid pakket van modules en koppelingen, ontwikkeld in samenspraak met eindgebruikers. eMAXX gaat hierbij uit van de principes van open source en open standaarden. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een Mid Office innovatiegroep, waarin richting wordt gegeven aan de ontwikkeling van de architectuur.

"Met deze samenwerking zijn de projecten die Unisys realiseert verzekerd van een standaard die gedragen wordt door EGEM en OSSOS, en eMAXX ziet zich verzekerd van een ervaren systeemintegrator voor de lokale en centrale overheid. Beide partijen hebben veel kennis en kunde op het gebied van open source," aldus Ton van Setten, director public sector van Unisys Nederland. "Het streven van gemeenten naar een standaard op basis van een gedegen architectuur is het middel om te komen tot duurzame systemen."

OVER eMAXX

eMAXX BV is in 1999 ontstaan als spin-off vanuit de Universiteit Twente. eMAXX is opgericht vanuit de visie om vernieuwende en hoogstaande technologie te ontwikkelen. eMAXX streeft naar strategische lange termijn relaties met haar opdrachtgevers, waarbij vaak gezamenlijke activiteiten worden ontplooid die voor beide partijen concrete resultaten en nieuwe kennis opleveren. Gedurende de jaren is eMAXX ontwikkeld naar een Middelware advies- en implementatiespecialist, met een duidelijke focus op het gebied van Service Oriented Architecture. Voornamelijk ten behoeve van gemeenten/lokale overheden, met daarnaast de agrosector en diergezondheidssector waarvoor veelal mobiele applicaties worden ontwikkeld. Oplossingen die eMAXX ontwikkelt bestaan voor een groot deel uit het ontwikkelen en implementeren van software voor de integratie van Front Office en Back Office systemen. Producten van eMAXX vormen standaard onderdeel van de midoffice aanbestedingen inclusief de nu lopende ANDEZ aanbestedingen voor de lokale overheid.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructureen en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Wij creëren meer stabiele organisaties door het bieden van inzicht in de bedrijfsprocessen van de klant. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de impact van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering wordt gedaan. Bezoek voor meer informatie www.unisys.com.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.