Senternovem


11-09-2007 | Cursus Toezicht EPN goed ontvangen

Begin dit jaar zijn gemeenten geïnformeerd over de gratis hulpmiddelen van SenterNovem voor het toezicht op energie-aspecten op de bouwplaats. Zoals de checklist EPN-Toezicht, de cursus voor buiteninspecteurs, de informatiebladen en de rekenliniaal voor het bepalen van de isolatiewaarden.

Sindsdien hebben al circa 150 gemeenten zich opgegeven voor een cursus Toezicht op de Energie Prestatie Norm (EPN) welke goed is ontvangen. Door verschillende gemeenten wordt wel aangegeven dat bij bijna alle ingediende EPC-berekeningen gebruik wordt gemaakt van gelijkwaardigheidsverklaringen. Gemeenten geven aan problemen te hebben bij het beoordelen en controleren van deze verklaringen. Dit is inmiddels ook aangekaart bij VROM, binnenkort zal hier via deze site meer informatie over worden gegeven.

VROM-Inspectie heeft aangegeven van de EPN-handhaving in 2008 een prioriteit maken. Dat is voor uw gemeente een extra reden om prioriteit te geven aan de handhaving van de EPN, zodat ook in uw gemeente energiezuinige nieuwbouw tot stand komt.

Meer informatie over de cursus Toezicht EPN en de hulpmiddelen vindt u hier.