KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

12-9-2007

Halma wederom Nederlands kampioen in de Vrijheidsklasse

Het Nederlands Kampioenschap in deze klassieke, meest houten, tweemans wedstrijdklasse werd georganiseerd door het Watersportverbond en de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) in samenwerking met de VrijheidsKlasse Organisatie.

Het waren drie spannende dagen met prachtig zeilweer en 25 Vrijheids op het Sneekermeer. De KWS had een prachtige baan, met een binnen en buiten loop uitgezet, die het mogelijk maakten om de Randmeerklasse en de Vrijheidklasse vanaf één start en finishschip toch hun eigen NK-wedstrijdwater te geven. De baan kon probleemloos verlengd worden door de loop in plaats van één keer twee keer te laten zeilen.

Er was een meest matige tot af en toe krachtige wind op het
Sneekermeer. Tot de laatste wedstrijddag, was het nog de vraag of de V419 of de V13 kampioen zou worden. Uiteindelijk was het de V419 van Anne Halma, uit Den Bosch, met Jelmer Wijma aan de draad die het resultaat van vorig jaar prolongeerde. De tweede plaats was voor de V13 (echt oud hout dus) met stuurman Wouter Boekel, uit
Schearnegoutum, en Ralph Tesselaar aan de trapeze. Derde werd de net gerenoveerde V739 van Ron en Marco Haanschoten uit Hilversum.

Voor details en uitslagen: kijk op onderstaande internetsite. De bijgevoegde foto's zijn afkomstig van www.sneekweek.nl

Internetadres: www.vrijheid.org