Politie Haaglanden

Persberichten 12 september

Haaglanden, 12-09-2007

Oplettende buren achterhalen woninginbreker

Den Haag Gezamelijke inspanningen van enkele buurtbewoners uit de Hoenderloostraat leidden dinsdag 11 september om 20.30 uur tot de aanhouding van een 48-jarige Hagenaar. Een 41-jarige Haagse had met haar overburen afgesproken dat zij tijdens hun vakantie voor de plantjes zou zorgen. Toen de vrouw s morgens de plantjes water ging geven zag zij tot haar schrik dat er was ingebroken. Er kwam in de loop van de middag al snel schot in de zaak. Een andere buurman uit de straat had informatie over de verdachte en had de diefstal op video staan. Die informatie leidde al snel tot de aanhouding van de verdachte. Buurtbewoners tipten de politi eover de verblijfplaats van de man. Aan het bureau kon de man na het zien van de beelden niet meer ontkennen. Enkele goederen had hij al verkocht. Een computer die de man ook had meegenomen werd in zijn woning aangetroffen. De 48-jarige verdachte wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Inbraak tabakswinkel

Den Haag In een tabakswinkel aan het Forellendaal vond dinsdagnacht omstreeks 03.55 uur een inbraak plaats waarbij een hoeveelheid sigaretten is ontvreemd. De deur van de winkel is vermoedelijk geforceerd. Het is nog niet bekend hoeveel er weg is genomen uit de zaak. De politie stelt een onderzoek in. Heeft u informatie die de politie helpt bij het oplossen van deze zaak. Belt u dan met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem. Bel M met 0800-7000.

Vier verdachten aangehouden voor mishandeling

Den Haag Op basis van een verklaring van een getuige heeft de politie dinsdag 11 september omstreeks 22.05 uur in de Den Helderstraat vier personen op verdenking van mishandeling van een 28-jarige Hagenaar aangehouden. Een getuige had de mishandeling gezien en reed in zijn voertuig achter de auto aan met daarin de vier verdachten, twee mannen (36, .27 jaar) en twee vrouwen (20, 23 jaar) uit Rotterdam. De getuige hield de politie, via de mobiel op de hoogte van de locatie van het verdachte voertuig. Hierdoor was het mogelijk om de verdachten aan te houden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Auto tegen muur tot stilstand

Den Haag Een 22-jarige Hagenaar raakte gewond toen de 19-jarige bestuurder op dinsdag 11 september omstreeks 18.45 uur op de Mercuriusweg plotseling naar rechts uitweek vanwege een inhaalmanoeuvre van een andere auto. Als gevolg hiervan reed hij over een stukje uitvoegstrook en kwam daarna tot stilstand via een paal tegen de muur. De 22-jarige is voor behandeling van een hoofdwond naar het ziekenhuis gegaan.

Dronken bestuurder zonder licht

Den Haag Politieagenten zagen woensdagochtend 12 september om 01.00 uur een 41-jarige man uit Den Haag met zijn auto zonder licht rijden over de Willem de Zwijgerlaan. De bestuurder wilde nog snel parkeren, maar kon niet aan de politie ontkomen. Hij bleek teveel gedronken te hebben en aan het politiebureau blies hij 615 ugl. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kon met een proces-verbaal op zak naar huis. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Wonder boven wonder geen letsel

Den Haag Een 47-jarige vrouw uit Den Haag reed dinsdag 11 september rond 15.15 uur over de van Boetzelaerlaan. De vrouw wilde linksaf slaan richting de Kranenburgweg, maar zag daarbij een tram over het hoofd. De tram raakte haar voertuig aan de achterzijde en daarbij kwam de vrouw met haar voertuig klem te zitten tussen de tram en een paal. Haar auto raakte totall loss, maar wonder boven wonder kwam de 47-jarige zonder letsel uit het voertuig.

Man wil gratis tandenpoetsen

Den Haag Surveillerende politieagenten zagen dinsdag 11 september rond 12.15 uur twee medewerkers van een drogisterij aan de Fahrenheitstraat achter een man aanrennen. De agenten zette de achtervolging in en hielden de man ter hoogte van de Laan van Meerdervoort staande. Hij bleek vier elektrische tandenborstels met bijhorende opzetborstels onder zijn jas te hebben. Deze had hij eerder bij de drogisterij weggenomen. De verdachte kreeg een proces-verbaal en moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Groep jeugd veroorzaakt overlast

Den Haag De politie kreeg dinsdag 11 september rond 20.45 uur de melding dat een grote groep jeugd overlast veroorzaakte in de Kastanjestraat. De politie observeerde tijdelijk de groep van ongeveer 30 jongeren. Acht daarvan liepen te schreeuwen en daarvan klommen er ook nog drie in bomen. Deze drie Haagse jongens van 15 en 17 jaar kregen een proces-verbaal. De agenten stuurden de hele groep weg.

Hagenaar aangehouden voor oplichting

Leidschendam Een 26-jarige Hagenaar probeerde op dinsdag 11 september omstreeks 13.30 uur een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage op te lichten. De man stopte meerdere dekbedovertrekken in een grote plastic tas en liep rechtstreeks naar de klantenservice om met een zelfgemaakte bon de goederen in te ruilen voor geld. Een beveiligingsambtenaar volgde de wisseltruc en wist de Hagenaar direct na de oplichting aan te houden. De politie onderzoekt of de Hagenaar zich aan soortgelijke feiten heeft schuldig gemaakt. De verdachte wordt donderdag 13 september voorgeleid aan de de rechter-commissaris.

Met volle maag

Voorburg Een 26-jarige Gouwenaar werd op dinsdag 11 september omstreeks 11.30 uur betrapt op verduistering. De man was werkzaam in een supermarkt aan de Koningin Julianalaan. Bij aanvang van zijn werkzaamheden deed de Goudse werknemer zich tegoed aan drank- en etenswaar uit de winkel. Hij had deze dagelijkse handeling kennelijk nog niet in zijn arbeidscontract laten opnemen en werd aangehouden. De man verklaarde sinds ongeveer 3 weken proletarisch in de weken te hebben ontbeten. Hij kreeg een proces-verbaal en heeft de gemaakte onkosten aan de supermarkt betaald.

Winkelcentrum in trek

Leidschendam Een 41-jarige Haagse veelpleger bleek op dinsdag 11 september omstreeks 13.00 uur een dure smaak te hebben. Hij nam vanuit een slijterij in het winkelcentrum Leidsenhage een fles whisky ter waarde van 93 euro weg. De man werd buiten de winkel aangehouden door de bedrijfsbeveiliging en aan de politie overgedragen. Tegen de veelpleger werd proces-verbaal opgemaakt. Hij is ingesloten in het politiebureau. De verdachte wordt donderdag 13 september voor de rechter-commissaris geleid. Dezelfde dag werd om 14.00 uur werd een 44-jarige Hagenaar in het winkelcentrum Leidsenhage aangehouden. De man had in een warenhuis voor bijna 76 euro aan goederen weggenomen. De politie heeft proces-verbaal tegen de Haagse winkeldief opgemaakt. Een 47-jarige Haagse werd op dinsdag 11 september omstreeks 15.45 uur aangehouden. Zij nam uit een kledingzaak in het winkelcentrum een colbertjasje ter waarde van 60 euro weg. De vrouw werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen de Haagse winkeldievegge opgemaakt.

Dure make up

Wassenaar Een 40-jarige inwoonster uit Wassenaar kon dinsdag 11 september de verleiding niet weerstaan. De vrouw nam om 13.30 uur bij een winkel aan het Stadhoudersplein enkele make-up producten mee zonder daarvoor te betalen. Zij werd echter betrapt en kreeg een bekeuring van 130 euro.

Man mishandeld

Rijswijk Een 46-jarige Hagenaar is op zondag 9 september omstreeks 17.00 uur gewond geraakt nadat hij was mishandeld. De man zat in een kantine van een voetbalvereniging aan de Vredenburchweg nabij het Julianalaantje. Hij was in gesprek met andere mensen over de zojuist gespeelde voetbalwedstrijd. Een nog onbekende man mengde zich in het gesprek dat vervolgens hoog opliep. Plotseling sloeg deze man de 46-jarige Hagenaar met een glas in het gezicht. De Hagenaar raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en moest naar het zoekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten helpen. De verdachte van maakte zich snel uit de voeten. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Laagvliegende vogel

Delft Een 23-jarige automobilist uit Schiedam schrok dinsdag 11 september om 07.00 uur dusdanig van een laagvliegende vogel dat hij in een reactie aan zijn stuur trok. De vogel wist hij te ontwijken. Het naast de rijbaan van de Griegstraat gelegen hekwerk niet. De man boorde zijn auto in een hekwerk en een lantaarnpaal. Niemand raakte gewond. De schade was enorm.

Onder invloed

Delft Een 43-jarige Delftenaar botste woensdagochtend 12 september kort na middernacht met zijn snorfiets op een nog onbekende fietser. Die ging er na het ongeval direct vandoor en liet de gevalen Delftenaar achter. Politieagenten die een onderzoek instelden, constateerden dat de man alcohol had gedronken. Hij moest in het ziekenhuis een bloedproef ondergaan en werd ter observatie een nachtje opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de onbekende fietser.

Kind valt uit boom

Delft Een 10-jarige jongen uit Delft viel tijdens het spelen dinsdag 11 september om 16.30 uur uit een boom aan de Zocherweg. Het kind werd met rugletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Mislukte verhuizing

Zoetermeer Een 35-jarige Hagenaar bood woensdagochtend 12 september kort na middernacht een kennis van hem aan te helpen met verhuizen. Politieagenten kregen vervolgens een melding dat er op de locatie Van Leeuwenhoeksingel een auto zou staan waarvan de kofferbak open stond. Dat bleek de auto van de Hagenaar te zijn. Helaas voor de hem bleek dat de agenten wisten dat hij nog enkele dagen hechtenis te goed had. De man moest zijn verhuisactiviteiten staken en werd ingesloten.

Niet te missen

Zoetermeer Politieagenten zagen dinsdag 11 september om 23.00 uur dat vanaf de Vlamingstraat een auto tegen het verkeer inreed en de agenten tegemoet reed. Zij zagen bovendien dat de bestuurder met een lekke band reed. De man werd hierop staande gehouden waarna bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De 38-jarige Gouwenaar blies 575 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).