Politie Gelderland-Zuid

Autos uitgebrand na ongeval A15

Ochten, 12-09-2007 o Woensdagochtend liep de bestuurder van een vrachtauto rugletsel op, bij een aanrijding op de snelweg A15. Doordat de vrachtauto en een bij de aanrijding betrokken personenauto volledig uitbrandden, werd het verkeer in beide richtingen geruime tijd gestemd. Later op de middag en avond zal slechts doorstroming met beperkte snelheid mogelijk zijn richting Nijmegen.

Omstreeks 06.30 uur stond op de vluchtstrook van de A15 richting Nijmegen een kraanwagen met pech. Daarachter bevond zich een goederenbusje voor hulp. Naar alle waarschijnlijkheid zijn beide stilstaande voertuigen geraakt door de vrachtauto, die vervolgens tot stilstand kwam tegen de vangrail van de middengeleider. Daarbij werd een personenauto meegenomen. Deze auto zat hierdoor klem tussen de vrachtauto en vangrail. Vervolgens zijn beide voertuigen in brand gevlogen. Het overige verkeer richting Nijmegen kon niet verder. Alles vond plaats ter hoogte van de afslag Echteld.

Verschillende brandweervoertuigen waren ter plaatse om de brand te blussen. Daarvoor werd de rijbaan ter hoogte van de afslag Leeuwen afgesloten voor het verkeer richting Tiel. Omstreeks 09.30 uur kon het verkeer via een rijstrook weer rijden richting Tiel. De afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzoekt de aanrijding. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van luchtopnamen die zijn gemaakt met een helikopter.

Omleidingen
Het verkeer richting Nijmegen wordt deze dag door Rijkswaterstaat omgeleid via provinciale wegen. Vanaf Utrecht en Deil zijn de omleidingen kenbaar gemaakt.

Op dit moment wordt druk gewerkt aan het bergen van alle betrokken voertuigen (4). Het wegdek is door de brand zeer ernstig beschadigd en verontreinigd. Reparatie daarvan moet vandaag plaatsvinden.

Snelheidsbeperking

Naar verwachting zal het bergen en schoonmaken zeker tot 16.00 uur duren. Daarna kan het verkeer richting Nijmegen mogelijk rijden via een rij- en vluchtstrook met snelheidsbeperking. Dit zal tot ver in de avond duren in verband met reparatiewerkzaamheden aan het wegdek. (01)