Gemeente Dongen


Burgemeester Simone Dirven ontvangt buitenlandse scholieren

Een groep van 40 buitenlandse scholieren bezoekt Dongen van 12 tot en met 18 september 2007. Een bezoek aan burgemeester Dirven op donderdag 13 september maakt deel uit van dit leerling-uitwisselingsproject van het Cambreur College.

Er komen 22 leerlingen uit Lunen (Ruhrgebied, Duitsland) van het plaatselijke gymnasium Lunen-Altlunen. Ook komen er 18 leerlingen uit Kolin (oostelijk van Praag, Tsjechië) van het gymnasium Kolin. Heel belangrijk aan de uitwisseling is de kennismaking van de leerlingen met andere gedachten, gewoontes en tradities. Daarom verblijven de Duitse en Tsjechische leerlingen bij ouders/verzorgers van leerlingen uit vwo-4.

Programma
Donderdag: Lessen over Nederland en Nederlandse les op school, sporttoernooi, bezoek aan burgemeester Simone Dirven Vrijdag: Bezoek aan Amsterdam
Zaterdag - zondag: Verblijf bij de gastgezinnen Maandag: Lessen op school, 's middags bezoek aan Den Bosch Dinsdag: Bezoek en rondleiding Neeltje Jans

Retourbezoek
Voor de Nederlandse leerlingen van het Cambreur College wordt het over een half jaar spannend. Van 10 tot 16 april 2008 gaan zij op bezoek in Duitsland en Tsjechië. Een fantastische en leerzame ervaring.

Financiële ondersteuning
Het Cambreurcollege krijgt voor dit uitwisselingsproject financiële ondersteuning van het Europees Platform. Dit is een Europese organisatie die tot doel heeft om onder de jeugd de Europese gedachte te verspreiden. De eerste contacten met de buitenlandse scholen zijn al lang geleden via het Platform tot stand gekomen.

Laatst gewijzigd: 6-9-2007