Gemeente Dongen


Gemeente en Dongha Museum tekenen contract

Dhr Den Reijer, wethouder Panis en dhr Den Boer tekenen het contract

Op dinsdag 11 september jl. ondertekenden Stichting Dongha-Heem en gemeente Dongen de opdrachtverlening tot Beleidsgestuurde Contract Financiering (BCF). Beleidsgestuurde Contract Financiering houdt in dat de gemeente en de Stichting Dongha-Heem afspraken maken over prestaties en de besteding van de subsidie.

Dit is een bijzondere wijze van samenwerking die extra aandacht verdient omdat er nog niet veel gemeenten zijn die op deze manier de handen in elkaar slaan met partners zoals musea, aldus wethouder Piet Panis. Namens de gemeente Dongen zette wethouder Piet Panis zijn handtekening onder het contract. Namens het Dongha Museum namen de voorzitter de heer Den Boer en de secretaris de heer Den Reijer de pen ter hand.

Kwaliteitseisen
Aan een dergelijke samenwerking worden uiteraard eisen gesteld. Zo draagt Stichting Dongha-Heem zorg voor behoud van de hoge museale kwaliteitseisen ten behoeve van het certificaat Geregistreerd Museum dat aan het Dongha Museum is toegekend. In een jaarverslag rapporteert het museum aan de gemeente met betr Nancy Schellekens, de nieuwe conservator van het Dongha Museum stelt zichzelf voor ekking tot prestatie- en kwaliteitseisen. In de rapportage wordt tevens aangegeven wat de knelpunten waren en hoe deze zijn aangepakt.

Nieuwe conservator
Op dezelfde middag van de contractondertekening heeft de nieuwe conservator van het museum, mw. N. Schellekens, zich aan de genodigden voorgesteld.

Laatst gewijzigd: 12-9-2007