Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Deelname kenniscentra aan wereldhavendagen in Rotterdam

Vanaf vrijdag 7 september 2007 werden in Rotterdam de wereldhavendagen georganiseerd. Thema van deze 30e havendagen was Werken aan wereldklasse. De kenniscentra ontbraken niet bij dit mega-event.

In het thema Werken aan Wereldklasse ligt het streven van de Rotterdamse haven om een haven van wereldklasse te zijn die blijvend ontwikkeld wordt, besloten. Hoewel het thema veel aanknopingspunten biedt wordt de nadruk gelegd op Arbeid (Werken) en (het versterken van) Kwaliteit (Wereldklasse). Het thema is verder onderbouwd door alle deelnemende bedrijven die, in hun eigen specifieke werkgebied, laten zien hoe zij deze onderwerpen gestalte geven.

Kenniscentra en KvK Rotterdam
Ook de gezamenlijke kenniscentra namen deel aan dit evenement. Die huurden, in samenwerking met de Rotterdamse Kamer van Koophandel een tent op het Marketing Communicatieplein met als thema: Slimme mensen werken in de haven. In deze tent werden folders en weggevertjes van de verschillende kenniscentra en Colo verspreid en werd door medewerkers van kenniscentra uitleg gegeven over professionalisering en leren in de praktijk.

Na afloop werden alle genodigden opnieuw uitgenodigd, maar dan voor een bijeenkomst op 12 november. Dan organiseren de gezamenlijk kenniscentra, Deltalinqs, KvK Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam een vervolgbijeenkomst rond het ondertekende convenant.