Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie onderzoekt zinloos geweld Kinsbergenstraat

Apeldoorn, 12-09-2007 o De politie in Apeldoorn onderzoekt het zinloze geweld tegen een 68-jarige man uit Apeldoorn die zaterdagavond 8 september rond 20.30 uur op de Van Kinsbergenstraat werd mishandeld door een groep jongelui.

Het slachtoffer liep op de Van Kinsbergenstraat en werd daar door een scooter met daarop twee jonge mannen met forse snelheid gepasseerd. De man maakte een opmerking over het weggedrag, waarop de scooterrijder terugreed en de voetganger bijna omver reed en stopte. Er vormde zich al snel een groepje met andere jongelui, waarna de man door de groep werd belaagd, geslagen en geschopt.

Hij wist een horecazaak in te vluchten, liep licht letsel op, maar medische hulp was niet noodzakelijk. Het politieonderzoek heeft nog niet tot aanhouding van de daders geleid.

De scooterbestuurder en de passagier zijn beiden ongeveer 20 jaar oud, getinte huidskleur, droegen beiden een zwart jack maar geen helm. De politie vraagt of getuigen die iets van het incident hebben gezien of weten wie zich onder de groep jongeren bevonden, zich willen melden via 0900-8844.