Gemeente Helmond


Speciale kunstroute voor kinderen

Voor kinderen en scholieren zijn drie speciale wandelroutes uitgezet in de omgeving van het kasteel en het Boscotondogebouw.

Helmond heeft enkele maanden geleden een Kunstroute uitgegeven. Deze wandelroute voert langs 70 beelden en 5 open galerieën in het centrum van de stad. Nu zijn er drie routes speciaal voor kinderen en scholieren bijgekomen, één voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Kijkwijzer met plattegrond

De route voor scholieren is beperkt tot 19 beelden in de omgeving van het kasteel en het Boscotondo-complex. De routes zijn samengesteld door het Brabants Instituut voor School en Kunst (Bisk) Door middel van een kijkwijzer met een plattegrond maken de jongeren kennis met de beelden en leren ze op een bijzondere en verrassende wijze kijken naar kunst. Naast informatie over de beelden die zij op de route tegenkomen wordt in de kijkwijzer over elk beeld een vraag gesteld. De uitleg en vragen zijn toegesneden op het niveau van de drie leeftijdsgroepen.

De kijkwijzers zijn gratis te downloaden via www.kunstroutehelmond.nl Voor het onderwijs is het ook mogelijk om een pakket met gedrukte kijkwijzers te verkrijgen via het onderwijsprogramma van het Gemeentemuseum Helmond.
Daarnaast is de gedrukte kijkwijzer te koop voor 1,-- per stuk bij het Gemeentemuseum.
Meer informatie: www.gemeentemuseumhelmond.nl