Ministerie van Financiën

FIOD-ECD ontmantelt illegale DVD-perserij

nieuwsbericht | 12-09-2007 | Directie Voorlichting

De FIOD-ECD heeft op 11 september in Velddriel een illegale DVD-perserij ontmantelt. In de perserij werden illegaal films en muziekvideo's vervaardigd. Slechts eenmaal eerder werd in Nederland een dergelijke clandestiene perserij aangetroffen. De actie van de FIOD-ECD volgde op een aangifte van de Stichting Brein. Er is een verdachte aangehouden. Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tijdens de doorzoeking werden naast de illegale DVD-pers, een 5-kleuren drukpers (om de DVD's van een opdruk te voorzien) en diverse DVD's aangetroffen. Het apparaat werd persklaar aangetroffen met de film 'Die Hard 4.0'. Ook werden andere recente titels gevonden, onder meer 'Ocean's Thirteen', 'Evan Almighty' en 'Fantastic Four, the rise of the silver surfer'. De DVD-pers, drukpers en overig materiaal zijn in beslag genomen.

De pers kan 285 DVD's per uur produceren. Naast twee lege zakken polycarbonaat, de grondstof voor 100.000 DVD's, stond een nieuwe zak op de pers aangesloten. Forensisch onderzoek door de internationale muziekbranche organisatie IFPI wijst uit dat de pers vermoedelijk afkomstig is uit de boedel van een failliete perserij.

Het onderzoek van de FIOD-ECD is in volle gang. In het belang hiervan worden geen verdere mededelingen gedaan.
DVD pers


Zie het origineel