Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/09)

OOSTERHOUT NB, 12 september 2007

Politie rolt drie Oosterhoutse hennepkwekerijen op

OOSTERHOUT: Politiemensen ontmantelden dinsdag 11 september 2007 hennepkwekerijen in woningen aan De Distelbeemd, de Fagelstraat en de Verweijstraat in Oosterhout.

In de woning aan de Distelbeemd troffen politiemensen in een slaapkamer en op de zolder van een woning een in werking zijnde hennepkwekerij aan, met daarin in totaal 468 hennepplanten. De planten waren net geoogst. In de woning zijn geen personen aangetroffen.Er zijn in dit geval dan ook (nog) geen arrestaties verricht.

In de woning in de Fagelstraat was de kwekerij gevestigd in een van de slaapkamers van het pand. Hier ging het om een hennepkwekerij van 96 planten. Een aanwezige 23-jarige vrouw werd aangehouden. Ze vertelde dat ze niet de bewoonster maar tijdelijk in de woning verbleef. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de kwekerij. Zijn identiteit is bekend.

In een woning in de Verweijstraat trof de politie circa 100 hennepplanten aan op de zolderverdieping. De 29-jarige bewoner is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man bekende dat de kwekerij van hem was en dat hij al eerder geoogst had. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

In alle gevallen zijn de kwekerijen ontmanteld en de hennepplanten en diverse groeibenodigdheden vernietigd. Ook was er in alle drie de gevallen sprake van diefstal van stroom. Op de Distelbeemd was dat zo knullig gedaan dat er al een kleine brand geweest was in de meterkast. De sporen van de brand werden aangetroffen toen de elektriciteitsmeter werd gecontroleerd. Energiemaatschappij Essent gaat nog aangifte doen van diefstal van elektriciteit. Politie en Justitie proberen het wederrechtelijk verkregen voordeel dat de verdachten hebben gemaakt in het kader van de Pluk ze wetgeving terug te vorderen.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie gaat overigens niet op één anonieme tip af. De binnengekomen informatie wordt altijd verder onderzocht voordat tot een doorzoeking wordt overgegaan.

Automobilisten moeten rijbewijs inleveren na wangedrag in het verkeer

SLEEUWIJK: In de nacht van dinsdag 11 september op woensdag 12 september kwam er melding binnen over scheurende/racende autos op de Transvaal in Sleeuwijk.
De agenten zagen hoe de bestuurder van een personenauto met gierende/slippende banden rond de stilstaande personenauto reed. Hij had daardoor rookwolk van ongeveer 2 meter boven de stilstaande auto opgetrokken. De rookontwikkeling kwam vanaf de wielen van de rondscheurende auto af. De 20-jarige bestuurder (afkomstig uit Krimpen aan den IJssel)moest meteen zijn rijbewijs inleveren vanwege verkeersgevaarlijk rijgedrag. Daarnaast is ook proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

OOSTERHOUT: Een 57-jarige man uit Oosterhout raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij met een te hoog alcoholpromillage achter het stuur zat. De man werd dinsdagmiddag 11 september omstreeks 17.00 uur gecontroleerd toen hij over de Buurstede reed. Omdat er alcohol in het spel was werd de man gearresteerd. In het politiebureau onderging hij de verplichte ademanalyse, wat een uitslag van 575 ug/l opleverde. Naast het proces-verbaal kreeg de verdachte ook een rijverbod van zes uur.

WASPIK: Een uitslag van maar liefst 1.070 ug/l blies een 54-jarige man uit Waspik. Agenten betrapten hem dinsdagmiddag 11 september dronken achter het stuur van zijn auto. Na de arrestatie volgde er in het politiebureau een ademanalyse. De uitslag van 1.070 ug/l was reden om het rijbewijs meteen in te vorderen. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte en hij kreeg een rijverbod van 14 uur opgelegd.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Jonge vrouw raakt gewond bij verkeersongeval

WAGENBERG: Twee fietsers botsten woensdagochtend 12 september 2007 tegen elkaar op Kerkstraat in Wagenberg. Het ongeval gebeurde rond 07.40 uur. Een 18-jarige Wagenbergse fietste het erf van haar ouderlijk huis af en botste daarbij op een juist passerende 52-jarige vrouw uit Wagenberg. Beide fietsters kwamen ten val en het 18-jarige meisje kwam daarbij ongelukkig terecht. Ze belandde met haar hoofd tegen de grond en raakte enige minuten buiten kennis. Een ambulance bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis, waar een zware hersenschudding werd vastgesteld. Ze mocht na medische behandeling weer naar huis. De 55-jarige vrouw liep bij het ongeluk verwondingen op aan haar hand.

Auteur: Jeroen Steenmeijer