Antillenhuis


Oud-bestuursleden Passaat tijdens jubileumavond in het zonnetje gezet

Gevolmachtigde Minister Paul Comenencia temidden van het bestuur 2006-2007. Links van de Gevolmachtigde Minister, de huidige voorzitter Daniela Cohen-Henriquez (Foto: Antillenhuis/PevryPress)

De Antilliaanse en Arubaanse studentenvereniging Passaat heeft op dinsdag 11 september haar 10-jarig bestaan gevierd. De viering vond plaats in Rotterdam en in aanwezigheid van vele leden en oud-bestuursleden. Bij de viering was eveneens aanwezig de Gevolmachtigde Ministers van de Nederlandse Antillen en Aruba, respectievelijk Paul Comenencia en Frido Croes.

De studentenvereniging werd 10 jaar geleden opgericht door Antilliaanse en Arubaanse studenten van het Erasmus Universiteit te Rotterdam. Gisteren werden tijdens de Diesviering de oud-bestuursleden in het zonnetje gezet. De nog in Nederland wonende oudgedienden kregen een aandenken terwijl enkelen terugblikten op hun bestuursjaar. Deze oudgedienden waren Faisel Brons, Celeste Johannes en Alesig Croes.

De huidige voorzitter van Passaat, Daniela Cohen-Henriquez, startte de feestelijke avond met een welkomstwoord. Gevolgd door een toespraak van Quintin Abath, bestuurslid tijdens het bestuursjaar 2000-2001. Hij gaf een beeld hoe Passaat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Verder kregen tijdens de feestavond ook enkele actieve leden een blijk van waardering in de vorm van een aandenken. Evola Vlaun kreeg een aandenken voor haar inzet van de afgelopen jaar. Bjorn Faay bleek de afgelopen jaar de actiefste vrijwilliger binnen Passaat. Ook Sue Ellen de la Paz werd geëerd voor haar maximale inzet.

Tijdens de bijeenkomst van gisteren werden ook vele leden van Passaat aan het woord gelaten. Dit doormiddel vaneen video en waarin leden anekdotes vertelden en activiteiten de revue lieten passeren. De avond werd opgeluisterd door twee optredens door de Arubaanse dansgroep Zanadu.
Voor meer informatie en of persfoto's gelieve contact op te nemen met Norman Serphos, voorlichter / woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl

---

Gepubliceerd op: 12-09-2007 Bron: Antillenhuis