Datum: 12 september 2007

Katwijk Politie onderzoekt lastig vallen van vrouw De politie doet onderzoek naar het lastig vallen van een vrouw uit Katwijk door nog twee onbekende jongemannen. Dit gebeurde op maandag 10 september rond 01.15 uur op het fietspad langs de Provincialeweg N206 terhoogte van de vrachtwagenparkeerplaats In 't Heen. Daar blokkeerden twee jongemannen doorgang voor de vrouw die op haar bromfiets reed. Zij moest daardoor stoppen. Direct werd zij door de mannen belaagd. Plotseling verscheen er een man of jongen die de vrouw te hulp schoot. De twee mannen lieten de vrouw snel los en gingen er op hun fiets vandoor. De identiteit van de man of jongen die de vrouw te hulp schoot is niet bij de vrouw bekend.

In verband met het onderzoek wil de politie graag in contact komen met de man of jongen die de vrouw te hulp schoot. De politie vraagt hem te bellen met de politie in Katwijk via 0900-8844. Ook andere mensen die mogelijk getuige zijn geweest van dit incident, of mogelijk belangrijke informatie hebben, wordt gevraagd naar dat nummer te bellen.

De twee daders waren beiden ongeveer 20 jaar, met een lengte van tussen de 1.70 en 1.90 meter. Eén van hen had een breed postuur de ander een normaal postuur. Eén droeg een piercing bij de rechterwenkbrouw. De haardracht was van één kort blond stekelig, de ander had loshangend bruin haar tot over de schouders. Zij verplaatsen zich op een opvallend blauwe fiets en een fiets waarvan de kleur niet bekend is.

Nieuwkoop Politie rond onderzoek naar vernielingen bij school af De politie heeft begin deze week het onderzoek naar de vernielingen bij basisschool De Zilveren Maan aan de Larixlaan afgerond. In dit onderzoek zijn veertien jongens en meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar gehoord. Zij komen uit Nieuwkoop, Aarlanderveen en Ter Aar. Allen hebben een HALT afdoening gekregen. Zij gaan de door hen aangebrachte schade vergoeden. De vernielingen werden woensdagavond 25 juli door de locatieleider ontdekt en gebeurden in de week voorafgaande aan de ontdekking. Hij werd door een buurtbewoner getipt dat jongeren op het schoolplein huishielden. Toen de man terplaase kwam zag hij er nog net vijf vertrekken. Op het schoolplein was een puinhoop gemaakt. Een deur van een berging was opengebroken. Een in de berging staande tennistafel was op het schoolplein volledig vernield wat ook het geval was bij een bank op het plein. Verder was een buitenlamp van de school stukgegooid. Na de aangifte startte de politie een onderzoek en mede dankzij getuigenverklaringen konden de jongeren worden achterhaald en aan de tand gevoeld worden.

Ter Aar Politie onderzoekt aanranding van vrouw De politie is bezig met een onderzoek naar de aanranding van een 41 jarige vrouw uit Ter Aar. De vrouw fietste op donderdag 6 september rond 12.00 uur over de Ringdijk toen ze daar een langzaam fietsende man op een racefiets inhaalde. Direct sloot de man bij de vrouw aan en kwam naast haar fietsen. Ter hoogte van de kwekerij De Kleerkast betaste hij de vrouw onzedelijk en deed haar oneerbare voorstellen. De vrouw verhoogde haar snelheid en reed een woonwijk in. De man fietste door over de dijk in de richting van de Aardamseweg en is daarna in de richting van de brug gegaan. Het gaat hier om een brildragende 55 tot 60 jarige blanke man met een smal tot tenger postuur. Hij had grijs kort opgeschoren haar en was licht kalend aan de voorzijde. Hij droeg een blauw shirt en reed op een fel paarse racefiets. De politie komt in verband met het onderzoek graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de aanranding of iets kunnen vertellen over de man omdat ze hem denken te kennen of hebben zien rijden over de Ringdijk. De politie vraagt in dat geval te bellen met de plaatselijke politie via 0900-8844.

Alphen a/d Rijn Bromfietser komt ten val Een 62 jarige man uit Alphen aan den Rijn is woensdag 12 september rond 10.50 uur op de Compierekade met zijn bromfiets ten val gekomen. Mogelijk dat hij bij het nemen van een brug de controle over zijn bromfiets verloor. De man raakte gewond. Met letsel in het gezicht en veder onbekend letsel is hij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Zevenhuizen Aanrijding tussen meisje op fiets en auto Een 14 jarig meisje uit Waddinxveen is woensdag 12 september rond 09.40 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Zuidplasweg. Het meisje stak met haar fiets ter hoogte van de volkstuinen plotseling de weg over. Een 67 jarige automobilist uit Zevenhuizen kon haar niet meer ontwijken. Het meisje werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis waar de verwondingen bleken mee te vallen. Er was vooral sprake van schaafwonden en bulten.

Schoonhoven Politie bekeurd automobilist met muziekinstallatie De politie heeft dinsdag 11 september rond 08.15 uur op de G.J. van Heuven Goedhartweg een 38 jarige man uit Wijk en Aalburg bekeurd omdat deze luidde muziek liet klingen via een speakerinstallatie op zijn bestelauto. De auto is in gebruik bij wegwerkers en bij het werk aan de weg staat de auto er dan en verzorgt dan de arbeidsvitaminen voor de mannen. Nu gebeurde ditzelfde in de file toen hij op weg was naar zijn werk. Dat was nu net te veel van het goede. Hij kreeg een bekeuring van 130 euro voor het onnodig geluidmaken.

-------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------------

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --