Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 12 september 2007.

Zaanstreek-Waterland, 12-09-2007 o Met onder meer: Man verliest vinger, drankrijders en veelpleger steelt luchtjes.

Politie waarschuwt voor diefstal nieuwbouw

Assendelft, 12 september 2007.

De eigenaar van een opgeleverde nog niet bewoonde woning aan het Spant in een nieuwbouwwijk van Saendelft heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot inbraak. In een raamkozijn aan de zijkant van de hoekwoning werden diverse sporen van een breekvoorwerp gevonden. Vermoedelijk door goed hang- en sluitwerk wist men niet binnen te komen. De politie waarschuwt aspirant bewoners van nieuwbouw om geen kostbare gereedschappen in het zicht te laten liggen en niet te wachten met het verzekeren van de eigendommen. Bij verdachte omstandigheden wordt geadviseerd kentekens van verdachte voertuigen te noteren en de politie te bellen via 0900-8844 of in geval van diefstal op heterdaad het alarmnummer 112.

Illegaal aan het werk

De Vreemdelingendienst van de politie heeft in samenwerking met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst diverse bedrijven in Zaandam en één bedrijf in Purmerend gecontroleerd. In Westerspoor-Zuid werd een broodjesbakkerij, een naaiatelier, een slachterij en een
overslagbedrijf aan een controle onderworpen. Hier bleek het personeel voorzien van de juiste papieren. Bij een autopoetsbedrijf aan de Penningweg waren drie Oost-Europeanen aan het werk, terwijl zij geen vergunning hadden. Dit komt de eigenaar op een boetebeslag te staan van minstens 12.000 euro. Eén man was daar aan het werk terwijl hij een WAO-uitkering geniet. In Purmerend werd bij een bedrijf dat kristal bewerkt aan het Volume een Chinese vrouw aangehouden die daar werkte, terwijl zij als uitgeprocedeerd asielzoeker te boek stond. Zij was al in het bezit van een vliegticket en er werd met haar een terugkeerregeling overeengekomen. De Arbeidsinspectie en
Belastingdienst nemen maatregelen tegen de eigenaar van het bedrijf.

Man verliest vinger

Zaandam, dinsdag 11 september 2007, 13:46 uur.

Een 50-jarige man uit Almere heeft tijdens werkzaamheden in een bedrijf op de Sluispolderweg een vinger verloren. De man was bezig met een kolomboormachine toen de boor zijn handschoen greep en daarbij de middelvinger lostrok van de hand. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vinger met boor en handschoen werd verpakt in ijs ook naar het ziekenhuis gebracht. Het is bij de politie niet bekend of de vinger er weer aangezet kon worden. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Bellers

Assendelft, 10/11 september, 08:30-11:30 uur

Tijdens diverse (on)opvallende motorsurveillances heeft de politie maandag en dinsdag negen bestuurders bekeurd die aan het bellen waren tijdens het rijden. Op de Nauernaseweg werden dinsdagochtend naast vijf bellers ook drie vrachtwagenchauffeurs aan de kant gezet. De beroepschauffeurs droegen geen gordel.

Opgevoerde bromfietsen

Zaandam,11 september, 14:00-17:00 uur

Op de Peperstraat in Zaandam heeft de politie dinsdagmiddag tijdens een bromfietscontrole veertien boetes uitgedeeld. Vijf
brom-/snorfietsen bleken te zijn opgevoerd. De overige boetes betroffen het niet (bij zich) hebben van een rijbewijs, verkeerde verlichting, niet dragen van een helm, een lekke uitlaat, defecte rem en een niet goed zichtbare kentekenplaat. In totaal testte de politie van veertig voertuigen het vermogen.

Drankrijder botst bijna op politieauto

Zaanstad, 10/11 september

In Koog aan de Zaan en in Wijdewormer werden maandag- en dinsdagavond twee drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 69-jarige automobilist uit Koog aan de Zaan. De man botste maandagavond bijna (frontaal) op een geparkeerd staande politieauto en bezorgde de agenten in de auto, die op dat moment bezig waren met een snelheidscontrole, de schrik van hun leven. Een paar honderd meter verderop parkeerde de nietsvermoedende dronken bestuurder de auto voor zijn huis. Bij het verlaten van zijn auto zagen de agenten dat de man nauwelijks nog op zijn benen kon staan en bijna in de voortuin van de buren belandde. Op het politiebureau bleek de bestuurder tweeënhalf keer zoveel drank op te hebben als toegestaan.

De tweede drankrijder, een 35-jarige Purmerender, werd dinsdagavond aangetroffen op de A7. Agenten zetten de man ter controle aan de kant omdat zijn rijgedrag daarvoor aanleiding gaf. Een blaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. Tegen beide alcomobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder rijdt 55 km per uur te hard

Zaanstad, 10/11 september

Op de Hoofdtocht hebben agenten maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige motorrijder uit Zaandijk. De Zaandijker reed 105 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. De (beginnend) bestuurder was net een week in het bezit van zijn motorrijbewijs.

Ook op de Communicatieweg in Assendelft (60 km per uur), de Provincialeweg (N246) in Wormerveer en de Provincialeweg (N203) in Koog aan de Zaan werden dinsdag hoge snelheden gemeten. In Wormerveer (100 km per uur) werd 's middags een hoogste snelheid gemeten van 147 km per uur terwijl in Assendelft een uitschieter werd gemeten van 102 km per uur. In Koog aan de Zaan werd in de avonduren een snelheid van 132 km per uur gemeten terwijl ter plaatse een maximaal toegestane snelheid van 70 km per uur geldt.

In Assendelft en Zaandam werd de snelheid gemeten met een lasergun en werden in totaal acht hardrijders aan de kant gezet. Op de provinciale wegen in Koog aan de Zaan en Wormerveer registreerden radarauto's de snelheidsovertredingen.

Snorfietsdieven aangehouden

Zaandam, dinsdag 11 september 2007, 18:11 uur.

De politie heeft twee Zaandamse jongens van 13 en 14 jaar oud aangehouden als verdachten van diefstal van een snorfiets. Een getuige zag dat de jongens bij De Gortpeller aankwamen en hun fietsen parkeerden. Vervolgens zag hij dat een snorfiets door de jongens werd weggenomen. Agenten konden aan de hand van een goed signalement het tweetal aanhouden en het voertuig in beslag nemen. Eén van de Zaandammers bekende de diefstal en werd na verhoor overgedragen aan het ouderlijk gezag. De 14-jarige ontkende en werd in verzekering gesteld in afwachting van verder onderzoek. Zijn ouders werden in kennis gesteld. Een onderzoek wordt ingesteld naar de eigenaar van de snorfiets.

Veelpleger steelt luchtjes

Purmerend, woensdag 12 september 2007, 10:36 uur.

Een 38-jarige veelpleger uit Zaandam is door de politie aangehouden als verdachte van diefstal uit een drogisterij aan de Zwanebloem. Een politieman zag dat de hem bekende veelpleger de winkel in ging en even later weer naar buiten kwam. Personeel vertelde dat de man niets had afgerekend en een agent probeerde de man aan te spreken op de Gorslaan waar hij fietste. De man probeerde er echter vandoor te gaan bij het zien van de agenten maar een agent kreeg hem te pakken voor hij weg kon komen. De verdachte, die zich verzette, werd onder controle gebracht en in de boeien gezet. Hij had een vijftal 'luchtjes' bij zich die afkomstig waren uit de drogisterij. De veelpleger werd ingesloten en zal vrijdag worden voorgeleid bij de
rechter-commissaris.

Kermis

Zaandam, dinsdag 11 september 2007, 22:11 uur.

De politie heeft een 15- en een 17-jarige jongen uit Zaandam aangehouden tijdens de Kermis. De jongste gedroeg zich vervelend en agenten, die hem tot kalmte maanden, werden genegeerd. Hierop werd hem herhaaldelijk gevorderd het kermisterrein te verlaten. Omdat hij hieraan geen gevolg gaf werd hij aangehouden. Tijdens het overbrengen naar het bureau trachtte de 17-jarige het overbrengen te verhinderen. Ook hij reageerde niet op vorderingen en werd eveneens aangehouden.

Geweldplegers aangehouden

Purmerend, woensdag 12 september 2007, 15:02 uur.

De politie heeft na onderzoek dinsdag een 14-jarige jongen uit Purmerend en een 16-jarige jongen uit Hilversum aangehouden als verdachten van het plegen van openlijk geweld. Woensdag werd een 14-jarige Purmerender als derde verdachte aangehouden. Een 25-jarige man uit Purmerend was zondagochtend tussen vier uur en half vijf in een bushokje op de Sternstraat gaan zitten. Hier zou hij door drie, hem onbekende, personen zijn aangevallen, waarbij hij tegen het hoofd werd geslagen en tegen een been werd getrapt. Hij kwam er met lichte verwondingen vanaf door de belagers weg te duwen en er hardlopend vandoor te gaan. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Laatst gewijzigd 12-09-2007 15:57 | © Politie Zaanstreek-Waterland |