Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (12/9)

TILBURG, 12 september 2007

Twee straatrovers aangehouden

TILBURG: De politie heeft na intensief rechercheonderzoek twee verdachten aangehouden voor straatroven. Het gaat om twee Tilburgers van 27 en 29 jaar. De 29-jarige Tilburger wordt verdacht van twee zaken, waaronder de gewelddadige beroving van een 87-jarige vrouw. De aanhoudingen staan niet met elkaar in verband. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De politie heeft gisteravond in zijn woning een 27-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een straatroof. De man zou op 6 september jl. een 12-jarige jongen van zijn telefoon beroofd hebben. De dader vroeg aan de 12-jarige jongen of hij even met diens GSM-telefoon mocht bellen. Daarna beloofde hij de knul een ijsje en vijf euro voor het bellen. Hierop fietste de jongen met de 27-jarge Tilburger mee. Op het parkeerterrein aan de Trouwlaan bedreigde hij vervolgens de jongen met een mes en pakte diens telefoon. Het vriendje van de aangever werd ook betast, die had echter niets bij zich. De verdachte fietste daarna weg in de richting van de Korvelseweg. De politie kwam de verdacht middels rechercheonderzoek op het spoor. De officier van justitie gaf toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Hij is in verzekering gesteld.

Vanmorgen is in de Boschpoort in Breda een 29-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van twee berovingen. Zo zou hij op de Professor Verbernelaanop 12 augustus 2007 op gewelddadige wijze de handtas van een 21-jarige Bredase hebben gestolen. Hij had daarbij de aangeefster geschopt, gekrabd en geslagen. Ook wordt hij verdacht van het beroven van een 87-jarige vrouw bij de flat op het Koningsplein op 30 augustus jl. Tijdens een worsteling was hij er in geslaagd de tas van de vrouw af te pakken. De politie kwam de man die er juist een korte straf op had zitten, door fotoconfrontatie op het spoor. Hij is in verzekering gesteld.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG: Een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom is gisteravond in een supermarkt op de Spoorlaan betrapt op winkeldiefstal. De dief, die bekend staat als actieve veelpleger werd uiteindelijk op de Willem II straat aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De verdachte nam in de winkel een fles wijn uit een rek en stopte die in zijn tas. Hij verliet de shop zonder de fles drank af te rekenen. Hij werd achtervolgd door een medewerker. De politie kon de man uiteindelijk aanhouden.

Winkeldievegge aangehouden in Goirle

GOIRLE: In het winkelcentrum op de Hovel is dinsdagmiddag in drogisterij een 15-jarige vrouw uit Goirle betrapt op winkeldiefstal. Zij stopte een flesje parfum in de mouw van haar trui. Een medewerker van de winkel hield haar tegen toen ze naar buiten liep. Het ging om een tester. Het meisje wordt vermoedelijk verwezen naar Bureau Halt.

Tilburger aangehouden voor bedreiging en mishandeling

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 18.20 uur in de wijk Korvel een 43-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het samen met zijn broer mishandelen en bedreigen van een 42-jarige plaatsgenoot.

Het slachtoffer verklaart dat hij omstreeks 17.15 uur in de woning van de (aangehouden) verdachte een biertje dronk. Ook de broer van de verdachte was daarbij aanwezig. De aangever verklaart dat hij ruzie kreeg met de verdachte. Plotseling kwamen ze op hem af. Een van de broers zette een aardappelschilmesje op zijn keel en dreigde hem te steken. Vervolgens werd de 42-jarige Tilburger door beide mannen in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer wist zich los te rukken, vluchtte de woning uit en belde de politie. Hij liep enkele striemen op in zijn hals. De politie is vervolgens naar de door het slachtoffer bedoelde woning gegaan en heeft daar een 42-jarige Tilburger aangehouden. De politie is nog op zoek naar zijn broer.

Dertien bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft gisteravond met van 19.00 tot 21.00 uur een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Campenhoefdreef. Er werden acht bromfietsen, een personenauto en 11 personen gecontroleerd. Er zijn dertien bekeuringen uitgeschreven. Er waren zes bromfietsen waarvan de constructiesnelheid te hoog was. Van twee bromfietsen was de snelheid zo hoog, dat deze in beslag genomen zijn. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij geen autogordels droeg. Een bromfietser kreeg een bon omdat hij reed het voetgangersgebied. Vijf bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze hun papieren niet op 1^e vordering konden tonen.

Winkeldievegge aangehouden

TILBURG: Het stelen van twee lippenstiften ter waarde van 10 euro is een 73-jarige Tilburgse duur komen te staan. De dievegge kreeg een geldboete van 120 euro. Het incident gebeurde in een drogisterij op het Wagnerplein. De verdachte liep tegen de lamp omdat het poortalarm afging. Ze liep met een beveiligingsbeambte mee naar een onderzoeksruimte. Daar haalde ze uit haar tas twee stuks lippenstift.

Auto-inbrekers in gestolen auto

TILBURG / RIJEN: De politie heeft gisteren na een melding van auto-inbraak op de Kempenbaan te Rijen een 39-jarige Bredanaar en een 40-jarige Tilburger aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een auto aan de Zwartvenseweg te Tilburg. Bovendien reden beide mannen in een Volkswagen Golf die deze week de nacht van maandag op dinsdag gestolen was in Breda vanaf de Stationsweg. De auto waarin de beide mannen reden was door een getuige gezien bij een auto-inbraak aan de Zwartvenseweg. Het slot van het linkervoorportier van die auto was beschadigd en de autocdspeler was uit de wagen gestolen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk