Gemeente Barneveld


Start aanleg rotonde Lunterseweg

In verband met de toekomstige aansluitingen naar de toekomstige woonwijk Veller, de voorzieningenstrook en De Burgt wordt op de Lunterseweg een rotonde aangelegd. De aansluiting naar Veller (de Vellerselaan) is reeds in uitvoering.

Om het doorgaande verkeer niet te veel te hinderen, is ter plaatse gekozen voor een tijdelijke omleiding in de vorm van een zogenoemde "by-pass".
Vanaf week 38 wordt het verkeer via de tijdelijke by-pass gedurende zes weken langs de Lunterseweg geleid.

Het verkeer, inclusief de fietsers, zal via een tijdelijke geasfalteerde noodweg worden omgeleid. De tijdelijke weg is breed genoeg om ook het vrachtverkeer goed te geleiden. De aansluiting met de Nederwoudseweg blijft in gebruik. Fietsers worden door een fysieke maatregel gescheiden van het overige verkeer.

Tijdens de omleiding wordt de rotonde bouwrijp gerealiseerd. Bouwrijp houdt in, dat de bovenste laag asfalt nog niet wordt aangebracht. De totale herinrichting van de Lunterseweg (vanaf de Barneveldse Beek tot de aansluiting met de Scherpenzeelseweg) vindt plaats in het voorjaar van 2008. Dan wordt ook de rotonde definitief afgewerkt.

Barneveld, 12 september 2007
Persbericht 07108
Mutatiedatum 12/09/2007