Gemeente Borsele

Stap verder in procedure verdubbeling Sloeweg

Heinkenszand, 12 september 2007

De milieu-effectrapportage (MER) over de verschillende varianten voor de verdubbeling van de Sloeweg is klaar. Als de gemeenteraden van Borsele en Goes de MER accepteren, gaat de rapportage in procedure. Na deze procedure kan er een daadwerkelijke keuze worden gemaakt uit de verschillende varianten.

In de milieu-effectrapportage worden allerlei gevolgen van de voorgenomen wegaanpassingen op een rij gezet. Het gaat hier onder meer over effecten op het gebied van milieu, geluid, leefbaarheid en landschap.
De gemeente Borsele is zogenoemd bevoegd gezag. Het college van B&W heeft de gemeenteraad van Borsele voorgesteld met de MER in te stemmen. In Goes (ook bevoegd gezag) wordt het rapport ook behandeld. Als de raden akkoord zijn, wordt Gedeputeerde Staten ingelicht en wordt het rapport aan de landelijke MER-commissie gestuurd. Daarna ligt het rapport zes weken ter inzage en wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd om de MER toe te lichten. Hierna volgt een advies van de commissie. Op basis daarvan kan de gemeenteraad de meest geschikte verdubbelingsmogelijkheid voor de Sloeweg (N62) kiezen en vindt de inhoudelijke discussie plaats. Dit zal naar verwachting in het voorjaar van 2008 gebeuren. Het college van B&W vindt het belangrijk dat de verdubbeling van de Sloeweg snel doorgang kan vinden om verkeersopstoppingen rondom met name Nieuwdorp en s-Heerenhoek op te kunnen lossen.