Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 12 september 2007

Snelheidscontrole

BREDA: De politie hield op dinsdag tussen 17.30 uur en 22.15 uur een snelheidscontrole aan de Nieuwe Kadijk in beide rijrichtingen. Van de 4316 passanten waren er 173 in overtreding. Op dit traject geldt een maximum snelheid van 70 km/u.

Tussen 18.00 uur en 22.00 uur is op de Tilburgseweg gecontroleerd op snelheid. Het ging hierbij om verkeer rijdend in de richting van Dorst. Er zijn 927 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 205 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u is toegestaan.

Jongetje omver geduwd door onbekende

BREDA: De politie kreeg op dinsdag omstreeks 18.33 uur melding dat een 5-jarig jongetje uit Breda door een onbekende jongeman omver was geduwd. Dit gebeurde in de bosschages langs een fietspad achter de Pieter Komanstraat. Toen de moeder van het jongetje eraan kwam rende de jongeman snel weg in de richting van de Westerhagelaan. De toedracht en het motief van de dader is niet bekend. Het 5-jarige jongetje hield licht letsel over.

Dief valt op door grote schoenen

BREDA: De politie hield op dinsdagavond omstreeks 23.30 uur een 31-jarige Pool aan voor winkeldiefstal. De man trok de aandacht van het personeel toen hij beschonken een winkel op Hazeldonk binnen ging en hier op een paar opvallend grote schoenen rondliep. Deze bleken uit de winkel te zijn gestolen. De man had, zo bleek, zijn eigen schoenen ervoor in de plaats in het rek gezet. Hij bleek ook diverse andere goederen te hebben weggenomen. De politie hield de verdachte aan. Hij is ingesloten en na verhoor op woensdag rond het middaguur in vrijheid gesteld. Het OM legde hem een boete van 115,- op welke hij betaalde.

Inbraak in winkel

BREDA: De politie kreeg op woensdag even na 00.30 uur melding van een bedrijfsinbraak aan het Kruisvoort. De daders forceerden een toegangsdeur en namen een onbekende hoeveelheid elektronica mee. De politie zal later aangifte opnemen van de gedupeerde.

Politie onderzoekt inbraak door gaatjesboorders

ETTEN-LEUR: De politie kreeg woensdag vijf meldingen van inbraak door middel van gaatjesboren. Bij een woning aan de Pianohof was het inbrekers niet gelukt de woning binnen te komen, omdat hier de deur zowel op slot als op de knip zat.
Bij vier woningen, in de Banjostraat en de Spinetstraat, was het wel gelukt een deur of raam te openen. De inbraken vonden plaats tussen dinsdag 22.00 uur en woensdag 06.30 uur. Waar de buit precies uit bestaat is nog niet duidelijk. Bij één van de woningen in de Banjostraat zat de deur enkel op de knip en was daardoor makkelijk te openen. Ook was hier de schuur niet op slot, waardoor men hier makkelijk goederen kon wegnemen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden en een sporen- en een buurtonderzoek ingesteld.

Preventie gaatjesboren

Deze wijze van inbreken is gemakkelijk te voorkomen door vergrendelbare raam- en deurhendels (bijvoorbeeld met een slot of drukknopmechanisme) aan te brengen. Kijk op voor meer
inbraakpreventietips op www.politiemwb.nl onder het kopje preventie. Ook de wijkagent kan meer informatie geven over het voorkomen van inbraak.

Man beroofd van portemonnee

BREDA: Op woensdagochtend reed een 51-jarige man Breda omstreeks 11.00 uur met zijn scootmobiel over de Schorsmolenstraat. Hij werd aangesproken door een man en een vrouw die hem om geld vroegen. De man pakte zijn portemonnee. De onbekende man griste deze uit zijn handen en ging er samen met de vrouw vandoor richting de Slingerweg. De politie heeft aangifte opgenomen van beroving.

Veelpleger aangehouden in winkelcentrum

BREDA: De politie kreeg op woensdagmiddag melding van een aanhouding in winkelcentrum Moerwijk. Hier zou een beveiligingsmedewerker een winkeldief achtervolgen. Een politieman was in zijn vrije tijd in het winkelcentrum, zag het gebeuren en assisteerde bij de aanhouding. De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, hij spuugde en probeerde de beveiliger en de politiemedewerker kopstoten te geven. De man had o.a. scheermesjes en een televisietoestel weggenomen. Deze zijn bij hem aangetroffen en in beslag genomen. Ze zullen worden geretourneerd aan de winkel. De verdachte bleek een veelpleger en is in verzekering gesteld. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen.

Man aangehouden voor spuiten graffiti

BREDA: De politie hield op woensdag even voor 04.00 uur een 18-jarige Bredanaar aan voor het spuiten van graffiti. De politie kreeg even tevoren melding vanaf de Ginnekenstraat. De melder zag een paar mannen hard weglopen. Na aanhouding van de Bredanaar, die aan het signalement voldeed, bleek dat hij in de Akkerstraat graffiti had gespoten. Hij is in verzekering gesteld en op woensdagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens vernieling.

Veelpleger aangehouden voor diefstal fiets

BREDA: Beveiligingsmedewerkers van het station in Breda hielden op dinsdagavond een 23-jarige Bredanaar aan voor diefstal van een fiets. Een buschauffeur had gezien dat de man de fiets meenam en schakelde de beveiliging in. De man bleek een veelpleger te zijn en is na overname door de politie in verzekering gesteld. De politie heeft verklaringen opgenomen van de beveiligingsmedewerkers. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drietal aangehouden voor joyriding

BREDA: De politie kreeg op dinsdagmiddag melding van de beveiliging van bij het NAC-stadion. Hier waren zojuist drie personen aangehouden voor joyriding. Een medewerker had één van de drie verdachten herkend en hierop zijn ze aangehouden. De politie nam de 15-jarige jongen, 16-jarige jongen en 17-jarige jongen over en stelde hen op het politiebureau in verzekering. Ze zijn vanzelfsprekend allen niet in bezit van een rijbewijs. De auto waarin ze reden was op 9 september j.l. gestolen vanaf de Terheijdenseweg. De auto is voor technisch onderzoek in beslag genomen en zal hierna aan de rechtmatige eigenaar worden geretourneerd.

Auteur: Inge Rijgersberg