Johan Kieft over aardbeving Sumatra: "We staan klaar."

12/09/2007 17:17



Care Nederland



Het zuiden van het Indonesische eiland Sumatra is vandaag getroffen door een aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter. Het gebied is telefonisch onbereikbaar en ligt 440 kilometer ten zuiden van Padang, waar eerder dit jaar een aardbeving plaatsvond. De bevolking van het getroffen gebied leeft vooral langs de kust. Er is een tsunami waarschuwing uitgegaan. De bevolking in de hoofdstad Jakarta, dat op het buureiland Java ligt, kon de aardbeving voelen.

Het noodhulpteam van CARE bereidt zich voor om naar het gebied af te reizen. Samen met lokale overheidsinstanties probeert CARE meer informatie te krijgen over de situatie in de provincie Bengkulu, dat het dichtst bij het epicentrum ligt, maar er is nog geen communicatie mogelijk.

"Na een aardbeving van deze grootte met schade, hebben mensen direct onderdak en schoon drinkwater nodig", waarschuwt Johan Kieft, Assistent Landendirecteur van CARE Indonesië. "Het noodhulpteam van CARE staat klaar met materialen en waterreinigingsmiddelen."

Over CARE:
CARE is sinds 1967 werkzaam in Indonesië en voert er een groot aantal projecten uit, onder meer op het gebied van ramppreventie, noodhulp, gezondheidszorg, levensonderhoud, water, sanitaire voorzieningen, milieu, natuurlijke hulpbronnen en levensonderhoud. CARE is één van de oudste en grootste hulporganisaties ter wereld, werkzaam in 67 landen.