Gemeente Lansingerland


Herindicaties hulp bij het huishouden
Hulp bij het huishouden

Alle inwoners van de gemeente Lansingerland die op 1 januari 2007 een indicatie voor hulp bij het huishouden hadden die doorloopt tot na 1 januari 2008 hebben deze week een brief ontvangen over 'herindicatie'.

Per 1 januari 2008 dienen alle indicaties die zijn afgegeven voor hulp bij het huishouden te worden ondergebracht bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Alle burgers van de gemeente Lansingerland die op 1 januari 2007 een indicatie voor hulp bij het huishouden hadden die doorloopt tot na 1 januari 2008 hebben deze week hierover een brief ontvangen. In deze brief wordt namens het CIZ verzocht toestemming te geven om de indicatiegegevens voor de hulp bij het huishouden aan de gemeente te leveren. Als toestemming wordt verleend kan de gemeente met die gegevens en een Wmo-indicatie-advies van het CIZ een besluit nemen in het kader van de Wmo. In dit besluit wordt ook opgenomen hoe per cliënt de zorg per 1 januari 2008 zal worden voortgezet.

Degenen die de brief hebben ontvangen krijgen de gelegenheid tijdens het spreekuur van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg vragen te stellen. Het telefonisch spreekuur wordt dagelijks gehouden tussen 9 en 10 uur, tel: (010) 800 41 41.