Gemeente Delfzijl

Persberichten 12 september

12-9-2007 - Hier vindt u de persberichten naar aanleiding van de besluiten college van B en W van 11 september.

Politieauto voor parkeertoezicht Delfzijl

Het college van B&W heeft ingestemd met de aanschaf van een politieauto voor parkeertoezicht Delfzijl. Het parkeertoezicht krijgt een politieauto die niet beschikt over zwaailichten en sirenes, maar wel duidelijk herkenbaar is als politieauto.

De auto wordt ingezet in de gemeente Delfzijl en Appingedam. Parkeertoezicht Delfzijl wordt door de aanschaf van de politieauto mobieler en kan zijn taken op het gebied van handhaving en toezicht bij parkeren beter uitvoeren.

50.000 euro voor jeugdsoos Termunterzijl

De jeugdsoos in Termunterzijl krijgt 50.000 euro extra voor de verbouw van het oude zwemgebouw bij de zwemplas in Termunterzijl. B& W van Delfzijl hebben dit dinsdag besloten.

De jeugdsoos kreeg in 2006 al 100.000 euro voor uitbreiding van het gebouw. Nadat het gebouw doelwit was geworden van vandalen bleek dit bedrag niet meer toereikend, omdat er nieuwe muren, een nieuwe pui en geluiddempende maatregelen moesten worden getroffen. Het is de bedoeling dat in de zomermaanden de jeugd versnaperingen en frisdrank gaat verkopen aan bezoekers van de recreatieplas.