Gemeente Leeuwarden


Concept Wmo-beleidsplan gaat inspraak in

Bron: Gemeente Leeuwarden (12-09-2007) Het college heeft op dinsdag 11 september het concept Wmo-beleidsplan 2008-2011 vastgesteld. De komende zes weken ligt het plan ter inzage bij de balie in de hal van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH Leeuwarden.
Het college heeft op dinsdag 11 september het concept Wmo-beleidsplan 2008-2011 vastgesteld. De komende zes weken ligt het plan ter inzage bij de balie in de hal van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH Leeuwarden. Gedurende deze termijn kunnen inwoners van de gemeente Leeuwarden en belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen zowel schriftelijk als mondeling reageren.

Schriftelijke reacties kunnen tot en met 23 oktober 2007 worden gestuurd naar:
Burgemeester en wethouders van Leeuwarden, Projectgroep Wmo
Postbus 21000
8900 JA Leeuwarden.

Op dinsdag 9 oktober 2007 wordt een openbare informatieavond / hoorzitting gehouden. Hier kunnen mondelinge reacties worden gegeven. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in "De Schakel", Havingastate 7, te Leeuwarden (Camminghaburen).

De stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website. Klik hiervoor rechtsboven op 'Wet Maatschappelijke Ondersteuning' en vervolgens op 'Wmo-beleidsplan'. Via deze pagina kunt u uw reactie ook kwijt. Verder is het plan verstuurd naar maatschappelijke organisaties voor wonen, zorg en welzijn en ligt het ter inzage bij het bureau Wmo voorzieningen, de openbare bibliotheek en de wijksteunpunten en buurtcentra.

Op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning moet de gemeente een meerjarig beleidsplan vaststellen dat richting geeft aan de beslissingen die de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders nemen voor maatschappelijke ondersteuning. Dit beleidsplan moet de hoofdzaken van het beleid bevatten dat de gemeente voert voor maatschappelijke ondersteuning.