Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 12 september 2007

Kerkrade; inval op drugsdealadres

Het Joint Hit Team en politiemensen van de basiseenheid Kerkrade Centrum hebben dinsdagmiddag een inval gedaan op een adres bij een kamerverhuur aan de Pannesheiderstraat in Kerkrade.

Bij deze inval werden twee 39-jarige inwoners van Kerkrade en een 27-jarige inwoner van Heerlen aangehouden. Bij een van de aangehouden verdachten vonden agenten in een van zijn sokken een bol cocaïne van 56 gram en in een van zijn broekzakken nog eens 2,5 gram heroïne.

In de betreffende kamer werd een situatie aangetroffen die duidde op de handel in harddrugs. Zo werden er drie kilo amfetamine, 200 gram cocaïne, ongeveer 10 kilo cafeïne (wordt gebruikt als versnijdingsmiddel), weegschaaltjes, en verpakkingsmateriaal aangetroffen. Verder lag er wapentuig, zoals een honkbalknuppel, een ijzeren staaf en een stroomstootwapen.

Ter beveiliging waren er twee camera's geïnstalleerd.

De inval van de politie is het gevolg van een groot aantal klachten die er zowel bij de gemeente als politie zijn gemeld.

De aangehouden verdachten zullen vrijdag aan de officier van justitie worden voorgeleid.

Vaals; hennepkwekerij in horecagelegenheid

De politie heeft dinsdag in een horecagelegenheid in Vaals een hennepplantage ontmanteld.

De plantage ter grootte van 557 hennepplanten, werd aangetroffen in een afgesloten ruimte, die vanuit de horecagelegenheid kon worden bereikt.

Op de 2e verdieping werden twee ruimtes aangetroffen die kennelijk als plantages in gebruik waren geweest.

Het energiebedrijf stelde vast dat de stroom illegaal was afgetapt.

De eigenaar van de horecagelegenheid werd als verdachte aangehouden. De man gaf aan dat hij de ruimtes had verhuurd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de plantage..

Landgraaf; hennepplantage in garage

De politie heeft dinsdagmiddag in een garage bij een woning aan de Prins Bernhardstraat in landgraaf een hennepplantage aangetroffen.

In totaal werden in een speciale ruimte in een garage 265 hennepplanten aangetroffen. Het bleek dat de elektriciteit illegaal was afgetapt.

De bewoner werd aangehouden. Alle planten en bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen.

Heerlen; coniferenbrand

Onbekenden hebben dinsdagavond rond 20.30 uur bij een woning aan het Amonieterf in Heerlen, een coniferenhaag in brand gestoken.

De haag, bestaande uit 20 coniferen van circa 7 meter hoogte, stond achter de woning, langs een voetpad.

De politie onderzoekt de zaak, waarbij zij ook in de buurt opzoek is naar getuigen.

Maastricht; vrachtauto vermoedelijk in brand gestoken

In de nacht van dinsdag op woensdag is rond 00.35 uur een vrachtauto, die geparkeerd stond aan de Reinaartsingel in Maastricht in vlammen op gegaan.

Toen agenten ter plaatse poolshoogte namen stond de cabine van een trekker met oplegger in lichterlaaie. Een voor deze vrachtauto geparkeerde trekker met oplegger liep eveneens schade op.

De politie stelt een onderzoek in.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --