Time : 14:36:47
Date : 10 September 2007
Sender Name: Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken - Algemene Directie Crisiscentrum

Maritiem Informatie Kruispunt wordt operationeel

Op woensdag 12 september 2007 wordt tijdens een plechtigheid in de Marinebasis te Zeebrugge het Maritiem Informatie Kruispunt (MIK) samen met het Communications Center officieel ingehuldigd. De gouverneur van West-Vlaanderen, de voorzitters van het beleidsorgaan Kustwacht, de flottieljeadmiraal, de diensthoofden van de Scheepvaartpolitie en de Maritieme Brigade van de Douane zullen hierbij aanwezig zijn.

Het Maritiem Informatie Kruispunt (MIK) te Zeebrugge is samen met het Maritiem Reddings- en Coördinatie centrum (MRCC) te Oostende één van de twee pijlers van de Kustwachtcentrale. Zij werken dan ook complementair. Het MIK biedt aan de kustwachtpartners relevante informatie aan met als doel het globale overzicht te vergroten op de Noordzee en hen te ondersteunen in de uitoefening van hun taken.

Dankzij het engagement van een aantal kustwachtpartners is het MIK aan het proefdraaien sinds 31 mei 2007. Ondermeer het MRCC levert de benodigde informatie. Het Ministerie van Defensie, de Douane en de Scheepvaartpolitie plegen onderling overleg voor het leveren van personeel. Het Crisiscentrum van de Regering stelt haar expertise ter beschikking.

Noot aan de redactie :

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd om deze plechtigheid in de Marinebasis te Zeebrugge bij te wonen.

Programma:
10u00: Ontvangst Pers en VIP in de Marinebasis van Zeebrugge 10u30: Academische zitting in de zaal Kamina
11u15: Inhuldiging van het MIK gebouw en VIP rondleiding 11u30: Einde ceremonie

Voor meer informatie kan men steeds terecht bij
dhr. Winkelmans François
GSM: 0495 50 03 82
of via francois.winkelmans@mil.be

URL: http://www.kustwacht.be

Link to Press Release - NL