Ingezonden persbericht


Persbericht Stadsherstel Den Haag d.d. 11 september 2007

Voetbal en paardrijsport vinden elkaar in de strijd om het miljoen ADO steunt de Haagse Manege

"Of het nu voetballen of paardrijden is..sport is sport, en Den Haag is Den Haag" met die woorden onderstreepte ADO's algemeen directeur John Arzbach krachtig de steun van ADO Den Haag voor de Haagse manege. Die steun is van harte welkom want de manege uit 1806 moet gerestaureerd worden. Iedereen werkt dan ook keihard om het miljoen van de bankgiroloterij in de wacht te slepen. Deze hoofdprijs gaat naar het monument dat de meeste kijkerstemmen weet te veroveren. Woensdagavond 12 september om 21.30 gaan de lijnen open en er kan tot zondag 0.00 uur gestemd worden. De stemmen worden geteld aan de hand van het aantal sms berichten en telefoontjes (sms manege naar 7227 en bel 0909-8880 en kies manege).

ADO vraagt op zijn site aan de fans en leden om de manege te steunen. Lex Schoenmaker, levende legende van ADO Den Haag, heeft zich opgeworpen als stem voor het ADO paard. Dit dier vertelt als grootste ADO fan in de Stadsmanege zijn verhaal. De clip van dit ADO paard en andere paarden van de Haagse manege is vanaf woensdag te zien op de site www.kieshaagsemanege.nl en te downloaden via YouTube. Elke week zal er een nieuw paard zijn verhaal doen op de website.

Ook Irma van Leeuwen directeur van Stadsherstel die de verkiezingscampagne leidt is trots op de actie van ADO. "De steun uit die hoek vind ik echt fantastisch. Hieruit blijkt dat ook in de hoek van de voetballers interesse zit voor het behoud van de Haagse Historie!" Irma is tevreden over het verloop van de campagne. Afgelopen donderdag werd in de manege de aftrap voor de verkiezingscampagne gegeven. Dat werd gedaan door een gezant van Napoleon, met vier escortes in historische kostuums. Hij sprak het volk toe met de woorden: Hiermee verklaar ik dat de strijd om het behoud van de 's-Gravenhaagsche Stadsrijschool is aangevangen. Wij strijden om de trots van Den Haag. De strijd zal hard maar eervol zijn. Wij zullen alles geven, niets ontzien en recht op ons doel afgaan. Wij strijden met open vizier en met in achtneming van alle geldende regels. DOE WEL EN ZIE NIET OM. Mannen te paard!
De tekst hiervan maakt duidelijk dat Den Haag van plan is hard te strijden, maar wel: "met open vizier". Dus op sportieve wijze. Net als ADO Den Haag.

Ook het bedrijfsleven laat zich niet onbetuigd. Dinsdag 11 september wordt vanaf 17.00 uur een bijeenkomst van binnenstadswinkeliers in de manege gehouden en gaan deze winkeliers kijken welke bijdragen zij kunnen leveren. Ook hebben vrijwilligers een actie op Hyves gestart en downloaden veel mensen de poster van de site om voor hun raam te hangen. Vanaf woensdagavond gaat het er om spannen dus stadsgenoten: doe wel en zie niet om!

Voor informatie en vragen naar aanleiding van dit persbericht Irma van Leeuwen
directeur Stadsherstel Den Haag en Omgeving
070-3248535
leeuwen@stadshersteldenhaag.nl


---- --