ABN AMRO

Amsterdam, 11 september 2007

MKBnext.nl: het nieuwe digitale platform voor bedrijfsoverdracht in het MKB

Vanaf 12 september kunnen ondernemers die een bedrijf willen kopen of verkopen terecht op een nieuw digitaal platform: MKBnext. MKBnext is een zelfstandige dochteronderneming van ABN AMRO en is bedoeld voor kopers en verkopers van bedrijven met een waarde vanaf 200.000 euro. Het is een website waar elke ondernemer, ook niet-klanten van ABN AMRO, zich kan aansluiten.

MKBnext onderscheidt zich van elk ander bestaand initiatief in deze markt. MKBnext biedt betrouwbaarheid doordat kopers en verkopers worden gescreend. Daarnaast moeten dienstverleners aan minimale kwaliteitsnormen voldoen. Zo moeten ze aangesloten zijn bij gerenommeerde brancheorganisaties.

Wietze Reehoorn, directielid ABN AMRO Nederland: `In Nederland worden jaarlijks zo'n 20.000 MKB- bedrijven verkocht. Dat aantal zal door de vergrijzing alleen maar toenemen. MKBnext is voor die bedrijven dé marktplaats van de toekomst'.

Bij ondernemers is er een groeiende behoefte om liever een bedrijf over te nemen dan zelf op te zetten. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers de mogelijkheden tot koop of verkoop van een bedrijf wel onderzoeken, maar vaak afhaken omdat ze niet de juiste antwoorden konden vinden. Jeroen Pliester, directeur MKBnext: `Voor grote overnames is alles geregeld, maar niet voor overnames of fusies vanaf 200.000 tot circa 7 miljoen euro. Dat is de doelgroep waar www.mkbnext.nl zich op richt'.

Kopers en verkopers worden op anonieme basis met elkaar in contact gebracht via MKBnext, waarna de ondernemer zelf bepaalt wanneer definitieve naamsgegevens worden uitgewisseld. Vervolgens biedt de site voor elke fase in het koop- en verkoopproces handvatten en tools. Daarnaast is het mogelijk bij elke fase door MKBnext geselecteerde adviseurs in te schakelen. Dat zijn onder andere Marktlink Fusies & Overnames, Kennedy van der Laan advocaten en Van Diepen Van der Kroef advocaten. De daadwerkelijke transactie vindt niet via MKBnext plaats.

Perscontacten: 020 6288900

Kijk voor meer informatie op www.mkbnext.nl


---- --