Gemeente Delft

Zorginstellingen denken mee tijdens Conferentie Zorg in de Wijk

Woensdagmiddag praten zorginstellingen uit Delft over de toekomst van de gezondheidszorg in de Delftse wijken tijdens de conferentie Zorg in de Wijk; samen werken aan vernieuwing . Zij kijken hoe landelijke ontwikkelingen kunnen aansluiten op de lokale ontwikkelingen in de stad. Het eindproduct is een agenda met thema s waarmee de professionals gezamenlijk aan de slag gaan in hun wijk . Deze conferentie is een initiatief van gemeente Delft, GGD Zuid-Holland West en Stichting Eerstelijns Ondersteuning (ELO).

Medewerkers en managers in de eerste -en tweedelijns zorginstellingen en welzijnorganisaties zijn uitgenodigd deel te nemen aan de conferentie. Zo maken huisartsen en fysiotherapeuten (eerstelijns zorg) en thuiszorgmedewerkers (tweedelijns zorg) kennis met elkaar en wisselen ervaringen uit. Dit bevorderd de samenwerking tussen verschillende gezondheidszorg- en welzijnsvoorzieningen op wijkniveau.

Nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg zijn van invloed op beide lagen in de zorg en op het lokale gezondheids- en welzijnsbeleid. In Delft zijn dat bijvoorbeeld: de invoering van de Wmo, de nieuwe Centra van Jeugd en Gezin en de komst van de woonservicezones. Tijdens diverse workshops gaan de deelnemers actief aan de slag met de zorg in hun wijk. Gezocht wordt naar gezamenlijke thema s waar men in de toekomst aan wil werken.

Cees Boer (ELO) is voorzitter van de conferentie. Dick Rensen (wethouder wonen, zorg en welzijn) verzorgd het welkomstwoord en de afsluiting van de bijeenkomst.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft