Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 11-09-2007

Prima
Nieuw en uniek vakblad voor het basisonderwijs

Utrecht - Op 12 september verschijnt Prima, het grootste vakblad voor leerkrachten en andere medewerkers op basisscholen. Dit nieuwe tijdschrift is dé inspiratiebron voor alle professionals in het basisonderwijs: van groepsleerkracht, remedial teacher, vakdocent, conciërge tot directeur.

Praktische tips voor op school worden afgewisseld met achtergrondartikelen over belangrijke ontwikkelingen, interviews met beleidsmakers en inspirerende verhalen uit de praktijk van alledag. Prima verschijnt zes keer per jaar in een oplage van 100.000 exemplaren. Het wordt op naam verspreid op alle circa 9000 basisscholen in Nederland. Daarmee is Prima het grootste tijdschrift over en voor het basisonderwijs van Nederland.

Vaktijdschriften
Uitgever is EDG, hèt informatiebedrijf van het onderwijs. Dit bedrijf is gespecialiseerd in vaktijdschriften voor het onderwijs, voor de doelgroep van 0 tot 18 jaar. Prima is een uniek magazine, omdat het naar alle basisscholen gaat, ongeacht of het om openbaar of bijzonder onderwijs gaat. EDG lanceert deze maand twee nieuwe titels. Naast Prima, voor professionals in het basisonderwijs, is dat Leidraad, voor professionals in de kinderopvang. Deze tijdschriften worden gemaakt door een onafhankelijke en deskundige redactie.

Hoofdredacteur Marinske Riethorst: Het is geweldig stimulerend om onze kennis nu ook in te zetten voor het basisonderwijs. Het vak ligt zo onder vuur: leerkrachten verdienen een vakblad met een positieve toon. Prima is een verrijkend blad dat ook laat zien wat een mooi beroep leerkracht is.

Directeur Erik Trimp: EDG wil graag iets betekenen in het basisonderwijs, wij hebben informatie en kennis in huis. Prima is een vakblad voor alle professionals op alle basisscholen. Met zo n breed vakblad onderscheiden we ons en kunnen we hèt verschil maken.

Uitgaven van EDG:
Leidraad vakblad voor leidsters in de kinderopvang, oplage 30.000 (verschijnt 4x per jaar) Prima vakblad voor werknemers basisonderwijs, oplage 100.000 (verschijnt 6x per jaar) Docentraal vakblad voor werknemers voortgezet onderwijs, oplage 80.000 (verschijnt 6x per jaar) Ezeltje Prik tijdschrift voor ouders van jonge kinderen, oplage 170.000 (verschijnt 8x per jaar)


---

Noot voor de redactie,