Gemeente Rotterdam

11 september 2007

Pieter van Geel, Mirjam Sterk en Ruud Lubbers bezoeken basisschool De Tuinstad

Pieter van Geel, fractievoorzitter van het CDA, Mirjam Sterk, lid van de CDA-fractie en Ruud Lubbers, voorzitter van het Rotterdam Climate Initiative, bezoeken op woensdag 12 september openbare basisschool De Tuinstad in Hillegersberg-Schiebroek. Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) is organisator en gastheer. Het thema van het bezoek is milieu en duurzaamheid.

De leerlingen van een bovenbouwgroep hebben zelf een programma gemaakt met een quiz, een toneelstuk en een presentatie. Daarnaast zullen zij met de delegatie discussiëren over het verkeer, buiten spelen, de natuur en gezondheid in de stad. Ter voorbereiding op dit werkbezoek hebben de kinderen begin september een les gehad over milieu en duurzaamheid, mobiliteit en afval. Ter gelegenheid van dit werkbezoek hebben kinderen uit verschillende groepen van De Tuinstad tekeningen gemaakt met als thema: "Hoe ziet Rotterdam er uit in 2050?"

U bent van harte uitgenodigd het werkbezoek van 9.30 tot 10.30 uur bij te wonen. De Tuinstad (locatie Schiebroek / Terbregge) ligt aan de Abeelweg 225. noot voor de redactie/