NEN


Kwaliteit staalnormen onderzocht

dinsdag 11 september 2007, 08:33

Er zijn op dit moment in Europa meer dan vierhonderd normen op het gebied van staal en andere metalen. NEN wil weten wat de vele machinebouwers en andere metaalbewerkers en -verwerkers vinden van deze normen. Daarom houdt het Normalisatie-instituut hierover een enquête.

Dat gebeurt in het kader van een Europees onderzoek naar de kwaliteit van de ijzer- en staalnormen en de dienstverlening daar omheen door de De Europese Commissie voor IJzer en Staalnormalisatie (ECISS). ECISS organiseert het Europese normalisatieproces op staalgebied. Ongeveer duizend bedrijven die te maken hebben met staalproductie en metaalbewerking hebben reeds een enquêteformulier per post of e-mail ontvangen. Maar er zijn nog vele andere belanghebbenden. Ook u kunt hier de hier de enquête invullen op de website van NEN.

Het onderzoek vindt plaats in alle bij ECISS aangesloten Europese lidstaten. Het invullen van de enquête duurt gemiddeld tien minuten. Dit kan/mag ook anoniem. ECISS gaat de resultaten bundelen en eind september analyseren. Deelnemers aan het onderzoek die de enquête niet anoniem hebben ingevuld ontvangen een samenvatting van de onderzoeksresultaten en worden op de hoogte gehouden van mogelijke verbeteracties en nieuwe normproducten.

Voor meer informatie over de enquête en de normalisatie op het gebied van staal: Jeannette Hofman, clustermanager Materiaaltechnologie, telefoon 015-2690246, of e-mail jeannette.hofman@nen.nl. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Normenbundel voor het lassen van metalen (Publicatie) Machinebouwnieuws (Publicatie) NEN MachinebouwMail (Publicatie) NEN ChemieMail (Publicatie) Zie het origineel