Verzamelberichten maandag

's-Hertogenbosch, 12-09-2007

Man aangehouden voor bedreiging en belediging

s-Hertogenbosch Een 29-jarige inwoner van s-Hertogenbosch is dinsdagochtend in zijn woning aangehouden, omdat hij in de afgelopen maanden meerdere malen telefonische bedreigingen en beledigingen had gericht aan zijn 54-jarige moeder. Problemen in de familiesfeer lagen hieraan ten grondslag. De moeder had hiervan aangifte gedaan. De aangehouden zoon werd voor verhoor ingesloten.

Vreemdeling aangehouden

s-Hertogenbosch Bij een bedrijf aan de Tramkade in s-Hertogenbosch heeft de vreemdelingenpolitie maandagochtend een vermoedelijk 24-jarige man met de Joegoslavische nationaliteit aangehouden in verband met de vreemdelingenwetgeving. De man was bij dat bedrijf aan het werk en kon geen identiteitsbewijs of verblijfsdocument overleggen. Hij is aangehouden voor een identiteitsonderzoek.

Bosschenaar aangehouden voor dierenmishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagmiddag een 18-jarige inwoner van Wijk en Aalburg op het Stationsplein aangehouden in verband met dierenmishandeling. De jongeman lokte duiven met voer en wist ze vervolgens te vangen. Nadat hij ze ter plekke de nek had omgdraaid, stopte hij deze in zijn rugzak. Hij vertelde de agenten dat hij de duiven als voer voor zijn roofvogels ving. De jongeman kreeg een proces-verbaal.

Politie houdt man aan met openstaande boetes

Rosmalen In een woning aan de Christinastate is maandagavond een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had nog voor totaal 1300,00 euro aan boetes openstaan. De politie was afgekomen op een melding van een familieconflict en trof daar de gesignaleerde man. De verdachte is ingesloten. Mocht hij de boete niet betalen, dan zal hij nog zeker 19 dagen in de cel moeten doorbrengen.

Man gewond na val van ladder

Vught Een 70-jarige man uit Vught is dinsdagmiddag gewond geraakt, nadat hij tijdens het toppen van een boom in de tuin van een woning aan de Zonneweilaan van een 6 meter hoge ladder was gevallen. De man is met beenletsel door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Twee vrouwen aangehouden na beroving

Oss De politie heeft maandagmiddag twee vrouwen uit Oss aangehouden, nadat zij die middag een 16-jarige inwoonster van Nistelrode in de Heuvelstraat van haar splinternieuwe Nintendo-DS hadden beroofd. Het slachtoffer had haar nieuwe aankoop in een eetgelegenheid zitten bewonderen en vroeg daarna de vrouwen (19 en 20 jaar) naar de weg. De vrouwen boden aan haar te begeleiden, maar onderweg beroofden zij het meisje van haar nieuwe aankoop. Omdat het slachtoffer een goed signalement van de verdachten kon geven, konden deze door de plaatselijk zeer goed bekende agenten snel worden aangehouden. Ook de gestolen Nintendo kon aan het slachtoffer worden terug gegeven. De beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Man zwaargewond na val van 8 meter
Berghem Een 32-jarige inwoner van Heeswijk-Dinther is dinsdagochtend zwaar gewond geraakt, nadat hij tijdens sloopwerkzaamheden aan een pand in de Willandstraat een val van 8 meter heeft gemaakt. De man was doende dakplaten te demonteren toen hij door een lichtplaat zakte. De traumahelikopter is ter plaatse geweest en het slachtoffer werd in kritieke toestand met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Door de arbeidsinspectie wordt een onderzoek ingesteld.