QWIC introduceert de lichtste elektrische fiets van Nederland

12/09/2007 09:05



QWIC



Vanaf nu altijd op kop fietsen met Easycle

QWIC introduceert de lichtste elektrische fiets van Nederland

Rotterdam, september 2007- Fietsen in Nederland is populairder dan ooit en de groei van elektrische fietsen overtreft alle verwachtingen. QWIC signaleert niet alleen deze ontwikkelingen, maar speelt erop in met een extra dimensie, resulterend in de lichtste elektrische fiets van Nederland. Easycle is een lichtgewicht fiets met elektrische trapaandrijving. De trapkracht wordt verdubbeld, waardoor fietsen ontspanning wordt in plaats van inspanning. De combinatie van het speciale ontwerp en het materiaal maakt Easycle de lichtste elektrische fiets op de markt. Easycle van QWIC is nu verkrijgbaar voor Euro 899 bij de betere fietsspeciaalzaken.

In de ban van de fiets
Nederlanders springen steeds vaker op de fiets, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook de elektrische fiets wint sterk aan terrein en is inmiddels binnengedrongen in de Tweede Kamer en het Europees Parlement. Met de inzet van de elektrische fiets krijgt het woon-werkverkeer in Nederland een nieuwe impuls. Daarnaast blijft het recreatieve fietsen nog steeds zeer populair.

De heer Nitzsche (48 jaar) uit Rotterdam gebruikt zijn Easycle sinds kort dagelijks voor woon-werkverkeer: "Tegenwoordig ga ik met mijn elektrische fiets van QWIC naar mijn werk. Het is elke dag ruim twintig kilometer heen en weer terug, maar toch is dit voor mij een beter alternatief dan de auto. Dan sta ik in de file en ben ik nog langer onderweg. Met de trapaandrijving valt de twintig kilometer erg mee. Het is daarnaast ook echt een vorm van ontspanning voor mij."

"Met de familie gaan we in de zomer regelmatig een dagje fietsen. Met Easycle ben ík niet degene die aangeeft een kopje koffie te willen drinken bij het eerste café dat we onderweg tegenkomen. Ik zet de trapaandrijving aan en houd mijn man en kleinkinderen met gemak bij," aldus mevrouw Bols (65) uit Groningen, fanatiek recreatief fietser en sinds 2007 op de elektrisch aangedreven Easycle.

Groen licht
De elektrische fiets Easycle is een bewuste keuze voor iedereen die wél wil bewegen, maar kiest voor wind mee. De innovatieve fiets is verkrijgbaar voor Euro 899, een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Comfort is tevens tot in detail doorgevoerd. Het aluminium frame, gecombineerd met het speciale ontwerp, zorgt ervoor dat het gewicht van deze elektrisch aangedreven fiets uitzonderlijk laag is. Easycle is zelfs de lichtste fiets in haar klasse.

Met gemak in beweging
"Met Easycle spelen wij in op een dynamische en sterk veranderende markt. Iedereen in Nederland heeft wel een fiets. Tegelijkertijd is het voor onze doelgroep belangrijk om, op welke leeftijd dan ook, te blijven bewegen. Wij zien dat fietsen een geliefde bezigheid is voor deze groep. Met het oog op de behoefte aan comfort en de toenemende vrije tijd van de senioren in Nederland, hebben wij Easycle ontwikkeld. Al fietsend blijf je in beweging, maar wij zorgen wel voor dat stukje extra comfort," aldus Taco Anema van QWIC.

Verkwikkende energie met Easycle
Easycle, de fiets met elektrische trapondersteuning, uitneembare en in het stopcontact oplaadbare accu, zeven versnellingen, een ruime en lage instap, is verkrijgbaar voor Euro 899,- bij de betere gespecialiseerde fietsvakhandel. Met 23,5 kilo is het de lichtste elektrisch aangedreven fiets verkrijgbaar op de markt, te koop in mannen- en vrouwenversie in metaaldonker- naar lichtgrijs metallic. Easycle is nu ook verkrijgbaar met een 'range extender', die de actie radius vergroot tot 80 kilometer. Voor meer informatie, zie www.qwic.nl.

Over QWIC
Geïnspireerd na een lange fietstocht in het Verre Oosten van Beiroet naar Beijing, ontwerpen en bouwen twee jonge ondernemers, beiden ingenieur, de ideale elektrische fiets en scooter. Met het merk QWIC, Quality With Innovative Convenience, dragen de ondernemers bij aan duurzame mobiliteit voor iedereen. In samenwerking met de TU Delft zijn deze innovatieve tweewielers ontwikkeld. QWIC en Easycle zijn geregistreerde merken van Hartmobile BV.

Einde bericht





http://www.qwic.nl