Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Born, 12 september 2007

Amrâth Hotel Born-Sittard ondergaat metamorfose nieuwe positionering: Amrâth Hotel Born-Sittard als Thermen Hotel


---

Het viersterren Amrâth Hotel Born-Sittard op landgoed De Lemborgh mag zich vanaf begin september, na de opening van Thermen Born - een wellness-, sauna- en beautycomplex van ruim 2000 m², positioneren als een Thermen Hotel. Onlangs is een grootscheepse upgrading van het hotel van start gegaan, die naar verwachting eind november gereed zal zijn.

Na deze upgrading zal de combinatie van verblijf in het hotel en een verwenkuur in het mooie wellness-, sauna- en beautycomplex bijna een 'must' zijn ("Reborn in Born").

Up-grading Amrâth Hotel Born-Sittard

De upgrading behelst het volgende:


- Renovatie van het aanzicht, de entree en de achtergevel van het hotel; het als het ware tot een eenheid smeden met het recentelijk geopende Thermen complex.


- aanleg van een grote vijver; vanaf het terras heeft men een schitterend uitzicht op de vijver en de nieuw aangelegde hoteltuin.


- aanpassing van het interieur in het verlengde van Thermen Born.

Thermen Born - de totaalbeleving in wellness.

De exploitatie van dit complex is in handen van het echtpaar André en Anne-Marie Köppen. Het twee etages tellende complex biedt, naast een beautysalon, onder meer onderdak aan drie grote saunacabines, een hamam (oosterse badruimte), een caldarium (kruidenbad), stoomcabines, wisselbaden, een whirlpool en een binnen- en buitenbad. De beautysalon maakt gebruik van de merken Babor en Kneipp.

In de horecaruimte met groot terras kunnen de gasten zich te goed doen aan (gezonde) drankjes, hapjes en maaltijden en de speciale bieren van de Limburgse Gulpener Bierbrouwerij. In het complex is ook een meditatieruimte. Bovendien wordt er onder leiding van een bedrijfsarts medische trainingstherapie gegeven.

Het water in het complex komt uit een bron op 160 meter diepte en het is dan ook met recht 'Bruisen en Badderen in Born's Bronwater'.

De eigenaren verwachten op jaarbasis circa 36.000 gasten te zullen ontvangen. Zij worden verwend door dertig tot veertig medewerkers. Naar verwachting zal een groot aantal van deze gasten gebruik maken van het zogenaamde 'Born To Relax' arrangement van Amrâth Hotel Born-Sittard.

Voor de euregio is de propositie 'Hotel in combinatie met Thermen Born' regionaal, maar zeker ook nationaal en internationaal een grote aanwinst.

Naar het zich laat aanzien zal er in de toekomst ook een golfcourse op het landgoed worden geopend.