Ingezonden persbericht


Persbericht

Valkenswaard, 11 september 2007

NEM Brabant wil glasvezelnetwerk aanleggen in Valkenswaard

11 september ondertekenden NEM Brabant BV (Netwerk Exploitatie Maatschappij Brabant BV), een initiatief van Reggefiber, en de gemeente Valkenswaard een overeenkomst voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. De partijen onderzoeken de komende maanden wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Valkenswaard.

De gemeente Valkenswaard ziet het als een belangrijke kans om alle huishoudens, bedrijven en instellingen aan te sluiten op een glasvezelnet. Het initiatief van NEM Brabant sluit aan op de wens van de gemeenteraad een breedbandige infrastructuur in Valkenswaard te realiseren waar alle instellingen, bedrijven en inwoners tegen gelijke voorwaarden toegang hebben, aldus wethouder E. Buiter. Zelf investeert de gemeente niet in het project, maar ondersteunt het initiatief van NEM Brabant BV. binnen haar wettelijke bevoegdheden.

Een glasvezelnetwerk past goed bij de uitstraling van Valkenswaard als een gemeente met ruime voorzieningen , aldus Marco Westenberg Managing Director NEM Brabant BV. De aanleg van glasvezel zal deze uitstraling vergroten door de mogelijkheden die een dergelijk netwerk biedt. Glasvezel voorziet in mogelijkheden op gebieden als wonen en werken, educatie en recreatie, sociale en medische zorg. Nieuwe communicatietechnieken maken bijvoorbeeld zorg op afstand en tele-leren mogelijk.

NEM Brabant BV onderzoekt de komende maanden of het mogelijk is om een glasvezelnetwerk binnen de gehele gemeente Valkenswaard aan te leggen. 50% van de inwoners van Valkenswaard zou zich aan moeten melden. Deze maand opent NEM Brabant een speciale winkel waar de inwoners meer informatie kunnen krijgen over de toepassing en mogelijkheden van glasvezel. De aanmeldperiode loopt tot november 2007. Bij voldoende aanmeldingen gaat begin volgende jaar de eerste spade in de grond. De gemeente en NEM Brabant BV zien het onderzoek naar de haalbaarheid van een openbaar breedbandig glasvezelnetwerk in Valkenswaard vol vertrouwen tegemoet.

Over Reggefiber
Reggefiber is een organisatie die gespecialiseerd is in aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken. Reggefiber heeft de ambitie om breedband voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Hiervoor legt zij in heel Nederland open glasvezelnetwerken aan.

Over NEM Brabant en OnsBrabantNet
NEM Brabant is een initiatief van Reggefiber. Hierbij worden gemeenten in Noord-Brabant aangesloten op een glasvezel breedbandnetwerk. NEM Brabant heeft hiervoor ondermeer de coöperatie OnsBrabantNet opgericht, waarin de belangen en inspraak van de gebruikers zijn geborgd.