Politie Amsterdam-Amstelland



Vermiste man dood aangetroffen in water / Singel (12/09/07)

Dinsdagmiddag 11 september, rond halftwee is een dode man aangetroffen in het water van het Singel.

Een toerist trof het stoffelijk overschot aan in het water. Hij belde de politie die op zijn aanwijzing inderdaad een dode man aantrof. Het lichaam is geborgen door duikers van de brandweer. Er is geen sprake van een misdrijf.

De man werd na cafébezoek al een paar dagen vermist.

Gewapende overval op juwelier, getuigen gezocht / P.C. Hooftstraat (12/09/07)

Dinsdagmiddag 11 september rond tien voor vijf heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een juwelierszaak in de P.C.Hooftstraat. Nadat een man de zaak was binnengelaten, werd deze onmiddellijk gevolgd door een tweede man, die het aanwezige personeel,alsmede de klanten met een vuurwapen bedreigde. Met onbekende buit zijn de mannen vervolgens weggerend in de richting van de Stadhouderskade. Bij de overval is niemand gewond geraakt. Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Zuid hebben de zaak in onderzoek. Zij verzoeken getuigen zich te melden via het telefoonnummer: 0900 â 8844 Succesvolle bromfietscontrole / Amsterdam Oost (12/09/07)

Dinsdagmiddag en avond 11 september, hebben diverse wijkteams in Amsterdam oost een succesvolle bromfietscontrole gehouden.

73 Bromfietsen werden gecontroleerd. Er werden 185 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Een bestuurder had teveel gedronken. De ademtest gaf een uitslag van 900 ugl, wat 4 maal de toegestane hoeveelheid is. Een bromfietser had nog een boete openstaan van 1200 euro, die hij gelijk mocht betalen. De kentekens van 5 scooters werden ingevorderd in verband met technische gebreken. Een bromfiets scooter werd in beslag genomen.

Ook werd een fiets aangetroffen, die 5 jaar eerder gestolen bleek te zijn in Zalk (Friesland). De man op deze fiets is na verhoor heengezonden. Hij wordt vervolgd voor heling.

Porsche dief aangehouden na spectaculaire achtervolging / Zeeburgerdijk (12/09/07)

Dinsdagmiddag 11 september 2007 omstreeks halfzes is een 44-jarige bestuurder van een gestolen Porsche 911 na een achtervolging van de politie op de Zeeburgerdijk aangehouden. De eigenaar van de Porsche had een paar dagen daarvoor aangifte gedaan van diefstal.

Een oplettende vriend van de eigenaar zag de Porsche in de Pijp rijden en waarschuwde direct de politie. Toen een motoragent de Porsche zag staan bij een verkeerslicht, schrok de bestuurder van de bolide zo dat hij door het rode licht reed en wegscheurde in de richting van de Zeeburgerdijk. Meerdere politie auto's en motoren zetten de achtervolging in. De Porsche raakte in een slip nadat hij een politie auto schampte en kwam tot stilstand in de berm. De verdachte is aangehouden door het aanwezige politiepersoneel.